𝗬𝗮𝘀𝗶𝗻 𝗦𝘂𝗹𝗮𝗶𝗺𝗮𝗻 TerIepas Hkuman Gantung

PENYANYI nasyid dan komposer, Yasin Sulaiman meluahkan rasa bersyukur selepas dibebaskan atas tuduhan mengedar d4dah berbhaya jenis g4nja oleh Mhkamah Majistret Petaling Jaya, hari ini.

Untuk Berita Hiburan Terkini Viral Dalam Dan Juga Luar Negara. Klik sini

Memetik Iaporan media, Yasin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan serta orang ramai yang memberikan sokongan padanya.

“Alhamdulillah, saya mengikut proses dan peruntukan undang-undang sedia ada dan saya amat bersyukur dengan keputusan ini”.

“Tidak lupa juga ucapan terima kasih saya kepada rakan dan keluarga yang banyak memberikan sokongan, merekalah sumber kekuatan utama saya” katanya.

Sementara itu, abang Yasin, Zain Sulaiman berkata mereka sekeluarga bersyukur dengan keputusan meskipun adiknya tidak dapat beraya bersama pada Aidiladha nanti.

“Kami semua bersyukur dengan perkembangan kes ini, walaupun Aidiladha ini kami tidak dapat beraya dengannya, namun Alhamdulillah”.

“Kami lega dengan perkembangan kes yang Yasin hadapi ini. Saya harap rakan-rakan, teman akan terus mendoakan untuk Yasin” katanya.

Mhkamah Majistret hari ini melepas tanpa membebaskan Yasin daripada tduhan mengedar d4dah berbhaya jenis g4nja anggaran berat 214 gram, Mac lalu.

Bagaimanapun, dia ditduh atas kesaIahan miliki d4dah jenis k4nabis seberat 193.7 gram dan ditduh mengikut Seksyen 39A (2) Akta D4dah Berbhaya 1952.

Ia memperuntukkan hkuman pnjara seumur hidup atau tak kurang lima tahun penjara dan tak kurang 10 sebatan.

Apa Pendapat Anda..? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih..!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Jalan Kami Network

sumber : RotiKaya

Harap Maaf