“Dorang dah nak tunang why laki tu buat camni?” – Adik Kongsi Keadaan Kakak Lepas Video ‘Gold Digger 20K’ ViraI

Sekarang ni macam-macam jenis video yang ada di media sosial. Nak viralkan sesuatu benda pun bukan susah. kec4m mengec4m pun macam dah jadi lumrah. Tapi pernah ke kita terfikir, apa kesannya pada orang? Lebih-lebih lagi bila dorang dikec4m dan dim4lvk4n sampai berjuta orang tengok.

Baru-baru ni, video Bros Gang yang terbaru telah tular di media sosial. Ada netizen yang marah, ada juga yang menyokong. Tapi bila difikirkan semula, kita ni semua manusia, kadang-kadang tak terlepas dari g0daan dunia, lebih-lebih lagi bila asyik kena prov0ke.

Berkongsi dengan Lobak Merah, adik kepada wanita di dalam video tular itu telah tampil memberitahu keadaan kakaknya sekarang. Jom baca perkongsiannya…

“Dorang dah nak tunang but why laki tu kene buat camni”

Saya sed1h, tak tahu nak buat apa sebab my family punya maruah dah jatuh. I’m not claiming ke apa tapi saya nak luah isi hati… Banyak DM masuk tak henti tanya saya. Dorang dah nak tunang but why laki tu kena buat camni?”

Adik lelaki wanita tersebut mengatakan yang dia nak orang tahu apa kesan yang berlaku ke atas kakaknya, selepas di pr4nk oleh teman lelakinya sendiri.

Kakak saya nmpak murvng je after this inc1ident. Dia seorang yang happy and susah nak nampak sed1h. But now dia dah tak makan sangat dan tak bercakap dengan siapa-siapa. I never expect this but nasi dah jadi bubur…”

Tambah dia lagi, hubungan keluarganya dan pihak lelaki pun dah renggang akibat dari video tersebut.

“Kakak saya tr4um4tized”

“Buat masa ni kakak saya tr4um4tized. Kami cuba pujuk and yes kadang dia tak layan but kami tak putus asa.”

Dia ada kata yang dia menyesal apa yang dia buat tapi kami sekeluarga dah nilai and rasa dia tak bersalah.”

Adik lelaki ini turut memberitahu yang dia dan keluarganya masih lagi berbincang dengan keluarga pihak lelaki dan mengatakan tujuan dia kongsikan perkara ini adalah untuk ubah perspektif netizen tentang apa yang berlaku dan ambil iktibar.

Mengenai pihak kakaknya dan Bros Gang pula, dia mengatakan yang ia telah pun diselesaikan tapi tak boleh nak komen lanjut mengenai perkara ini.

Admin harap gadis dalam video tu terus kuat serta diberikan kesihatan yang baik dan kebahagian di masa hadapan.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : LobakMerah via SL

Harap Maaf