Adik Pengasas Dnars Tampil Cerita Kisah Yang BerIaku Selama Ini Menjadi Rahsia Keluarga

ADIK kepada pengasas kosmetik Dnars, arwah Faziani Rohban iaitu Faizul Rohban tampil mendkwa bahawa Allahyarham pernah menyatakan hasrat untuk bercrai sewaktu hayatnya sebelum terbbit dalam kmIangan jalan raya, tiga tahun lalu.

Menerusi penddahan pada sebuah posting di laman Facebook, Faizul memuat naik satu video kompilasi pemergian pengasas itu dan sekeping foto suami Allahyarham bersama seorang wanita lain.

Berdasarkan posting itu, Faizul membuat perbandingan antara tarikh trgdi yang berlaku terhadap arwah kakaknya iaitu pada Mei 2019 serta foto “mesra” berkenaan yang mendakwa bertarikh September tahun sama.

“Saya tidak berhujah tanpa fakta yang betul. 18.5.2019 kakak saya meninggaI dunia. Lihat gambar di sebelah tu tarikhnya bila, kan saya dah kata cinta dah lama mekar
mungkin sewaktu kakak saya hidup lagi perkara ini terjadi.

“Sebelum kemat1an kakak saya, arwah pernah berkata kepada umi. saya dan salah seorang kawan baik dia waktu itu yang dia ingin bercrai,” tulisnya.

Difahamkan, penddahan itu dilakukan sejurus selesai ks mhkamah membbitkan anak sulung Allahyarham iaitu Mohd Aqbar Hakim Jasman yang dilepaskan tanpa dibebaskan atas tudohan mengugot bapa tirinya, Ahmad Shah Rizal Ibrahim.

Faizul mendkwa, terdapat usaha bagi “memnjarakan” anak saudaranya (Mohd Aqbar Hakim Jasman) itu sehingga perlu turun naik mhkmah selama dua tahun sebelum pengadu (Ahmad Shah Rizal Ibrahim) mahu menarik semula k3s.

“Jarang saya nak ddahkan, tetapi bila melibatkan usaha mmnjarakan anak saudara saya yang berumur 21 tahun ketika itu, mer0sakan rekod budak. Kemudian buat tud0han dan tak datang mhkamah.

“Ini ak1bat dia. Mata bengkak lagi tu, naik kereta pun yang zaman arwah kakak saya lagi.

tapi bukan gila harta kan..? Setakat nak hack akaun kita baik tak payah buat malu je,” dakwa Faizul.

Sebelum ini, terdapat desas-desus bahawa hubungan anak-anak Allahyarham dengan bapa tiri mereka menjadi renggang selepas lelaki itu didkwa sudah berkahwin lain sekitar pertengahan 2020.

Terdahulu, arawah Faziani meninggaI dunia akibat kmIangan di Pattani, Thailand ketika dalam perjalanan ke sebuah pondok di Yala bagi memberikan sumbangan sempena bulan Ramadan.

sumber : OhMyMedia

Harap Maaf