Aduan Dari Pelajar Tidak DiAmbiI Cakna Pihak Universiti Buat Netizen Panas

TERBARU, seorang pengguna Twitter @ArepAshari meluahkan rasa keciwa kerana adiknya terpksa berdepan detik c3mas apabila kipas di dalam bilik asramanya terb4kar di sebuah universiti tempatan.

Menerusi perkongsian tersebut, sekumpulan anggota bomba berjaya menangani ctuasi dengan cekap dan tiada sebarang kecd3raan berlaku dalam kjdian kebakaran itu.

Difahamkan, tiada sebarang tndakan yang diambil oleh pihak pengurusan asrama walaupun aduan telah dibuat sebanyak dua kali sehinggalah berIaku keb4karan. Selepas kjdian, adiknya bersama rakan sebilik telah diberikan bilik baharu dan kos akan di “refund” oleh pihak universiti.

Perkngsian tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen berasa terkejut dengan pengurusan universiti terbbit kerana tak mengambil aduan secara serios sehingga perkara ini terjdi.

Bukan itu sahaja, para netizen turut mengatakan seharusnya kemudahan di asrama di selenggara agar tak berIaku keadaan tak diingini. Malah, ada juga pelajar yang mendkwa ini bukan k3s pertama dimana beberapa k3s keb4karan telah berIaku di kediaman yang diduduki oleh pelajar universiti terbbit.

Rata-rata netizen turut menzahirkan keb1mbangan atas keselamatan para pelajar yang duduk di asrama jika kemudahan tak diselenggara secara berkala. Para netizen berharap pihak universiti akan mengambil maklum hal ini dan memastikan kjdian seperti ini tak terjdi Iagi.

sumber : vocket

Harap Maaf