Anak 12 Tahun Minat Urus Jnazah Ikut Datuk – Ajak Shiro Impikan Anak Bacakan Talkin Untuknya

PELAWAK dan penyampai radio, Ajak Shiro meIuahkan rasa syukur dan bangga apabila anak sulungnya, Jad Thaqif sudah mampu melakukan tugas fardhu kifayah menguruskan jnazah.

Baru-baru ini, menerusi Instagram Ajak memberitahu setakat ini anaknya berusia 12 tahun itu telah membantu menguruskan sembilan orang jnazah.

Memetik Iaporan media, Ajak berkata dia menyokong penuh minat anaknya itu. Ujarnya lagi, minat anaknya itu tampil apabila sering mengikuti datuknya melakukan tugasan itu di kampung.

“Dia terIibat dengan pengurusan jnazah sebab keluarga mentua ada uruskan jnazah di Kluang, Johor”.

“Pada awalnya dia hanya ikut suka-suka nak temankan datuknya, sampailah sekarang ni dia dah berani uruskan jnazah” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ajak Shiro (@ajakshiro)

Berkongsi lanjut mengenai minat anaknya itu, Ajak berkata anaknya itu tak takot untuk memandikan atau menguruskan jnazah.

“Apa yang dia buat psitif saya sokong. Lagipun bila dia bersahabat dengan si m4ti ini saya suka sebab bila kita uruskan si m4ti sampai ke kuboran dekat situ boleh belajar macam mana kita nak jadi merendah dirinya hidup kita” katanya.

Dalam pada itu, Ajak berkata apabila dia pergi suatu hari nanti dia mengharapkan anaknya yang akan membacakan talkin untuk dirinya.

“Saya harapkan bila saya pergi esok saya harapkan anak saya dapat bacakan taIkin untuk saya” katanya.

sumber : Gulapop

Harap Maaf