Tak Puas Hati Disekat Masuk Malaysia, Amerika Syarikat Mahukan Penjelasan

Dua hari lepas, Malaysia telah mengeluarkan senarai 23 negara yang merekodkan lebih 150,000 kes COVID-19 yang mana rakyat dari negara ini telah dilarang memasuki Malaysia, termasuklah pemegang pas lawatan jangka panjang, berkuat kuasa semalam. Negara-negara yang terbabit termasuklah Brazil, India, Rusia, Peru, Colombia, Afrika Selatan, Mexico, Sepanyol, Argentina, Chile, Iran, United Kingdom, Bangladesh, Arab Saudi, […]

Amalkan sedekah sebagai hadiah, Mila Jirin ajak pengikutnya bantu peniaga tepi jalan

BERGELAR seorang usahawan membuatkan penyanyi Mila Jirin sering memberi nasihat kepada pengikut-pengikutnya untuk selalu membantu peniaga-peniaga kecil. Mila atau nama sebenar Norsyarmilla Jirin, 33, berkata, apa yang sering diamalkan ialah memberi lebihan bayaran sebagai hadiah kepada peniaga-peniaga yang menjual di tepi jalan. ARTIKEL BERKAITAN: Lantang ‘bersuara’, Mila Jirin dilabel pentingkan diri – “Saya mewakili industri […]

Saya Masih Muda & Naif, Saya Minta Maaf

Masih lagi hangat diperkatakan mengenai kontroversi terpalit pelakon baharu, Alya Iman, yang juga anak kepada pelakon lagenda, Allahyarham Azmil Mustapha apabila satu demi satu kisah kehidupannya didedahkan kepada umum. Akui kesilapanya itu, Alya memohon maaf secara terbuka menerusi Insta Story miliknya hari ini. Alya berkata dia masih muda dan pernah melakukan kesilapan namun dia percaya […]

“Cantik!”- Lukisan Mural Penghargaan Untuk Frontliners Covid-19

Baru-baru ini kita digemparkan dengan kejadian contengan mural oleh orang yang tak bertanggungjawab. Perkara itu telah menyebabkan ramai netizen tak berpuas hati dengan orang yang buat tu. Bercakap pasal mural, admin nak share satu mural yang cantik sebagai tanda penghargaan kepada frontliners. Admin kurang pasti mural ni dimana, tapi korang boleh tengok tweet oleh @anthraxxxx kat bawah … Read more

Aeril Zafrel, Wawa Zainal Sediakan Dana Jutaan Ringgit Untuk Bina Masjid

Terkesan selepas mendengar ceramah pendakwah dari Indonesia iaitu Ustaz Abdul Somad, membuatkan pasangan selebriti terkenal Aeril Zafrel dan Wawa Zainal tergerak hati untuk mendirIkan sebuah masjid. Menyifatkan ia sebagai saham akhirat dan tiket ke syurga, pasangan itu juga sanggup menangguhkan hasrat untuk membina sebuah banglo di Bangi demi membina majid di kampung halaman Aeril yang […]

Ramai Terjah IG Bekas Kekasih Alya Iman Sebab Nak Tahu lsu Sebenar. Tak Sangka Ini Pula Yang Ditulis

Sejak pagi ini, media sosial dikejutkan dengan berita tentang seorang pelakon baru yang yang dikaitkan mempunyai hubungan dengan suami orang. Pendedahan wanita yang juga isteri kepada lelaki terbabut membuka cerita hubungan svIit suaminya bersama pelakon bernama Alya Iman. Lebih menjadikan isu bertambah panas, kini akaun Instagram suaminya itu pula menjadi tumpuan warganet yang mahu mendapatkan … Read more

[VlDE0] Ibu Demam, Anak 10 Tahun Bangun 4 Pagi Masak Sendiri Bekal Ke Sekolah

Anak merupakan anugerah daripada Allah SWT yang patut dijaga sebaiknya. Memiliki anak yang pintar dan bertanggungjawab adalah satu kebahagiaan buat setiap pasangan. Seperti perkongsian ini di Facebook, anak yang baru berusia 10 tahun masak sendiri bekal ke sekolah kerana ibunya demam. Gelagat jam 4 pagi Gelagat anak jam 4pagi. Ibunya Siti Nurhaida Baharom II demam. … Read more

Fattah Amin risaukan Fazura dan anak dalam kandungan

TERPAKSA kembali ke set penggambaran, pelakon Fattah Amin mengakui agak bimbang risiko dijangkiti C0v1d-19 terutama ketika isterinya Nur Fazura sedang hamil anak pertama mereka. Fattah Amin berkata, dia sentiasa mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan demi keselamatan isterinya. “Memang saya risau tapi dekat mana-mana kita pergi pun w4bak itu ada. Tapi selagi kita semua jaga … Read more

“Walaupun sebak saya lepaskan dengan rela hati!” – Liza Abdullah dapat menantu pertama, terkiIan tak dapat jemput ramai tetamu

PELAKON Liza Abdullah menarik nafas lega apabila majlis pernikahan dan perkahwinan anak perempuannya, Nurwafiez Syahiddah, 27, berjalan lancar mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan. Meskipun gembira menerima menantu pertama, Liza atau nama sebenar Norliza Abdullah, 57, berkata dia turut terkilan dan kecewa kerana tidak dapat mengundang ramai kenalan ke majlis berkenaan. “Alhamdulillah, majlis perkahwinan … Read more

Ruhainies terhibur baca komen, kek ulang tahun sepatutnya berwajah ‘Barbie’ tapi tak jadi

SAMBUTAN ulang tahun kelahiran ke-28 pelakon Ruhainies pada tahun ini pastinya akan diingati sampai bila-bila dek kerana sebiji kek dengan rekaan wajah yang kelihatan agak pelik.Ramai menyifatkan rupa kek berkenaan kelihatan menyeramkan dan tak kurang juga yang beranggapan ia sangat melucukan. Namun bagi Ruhainies dia sangat menghargai hadiah berkenaan dan tidak melihat dekorasi serta hiasan […]

Harap Maaf