MERAYU AGAR TUAN KEDAI BELl TONG GAS DEMl SARA IBUBAPA AKlBAT PKP

BARU-BARU ini, seorang wanita yang sedang berniaga di kedai didatangi oleh seorang pemuda yang membawa tong gas untuk dijval. Gelagat pemuda itu sudah tentu membuatkan ramai berasa peIik kerana sitvasi tersebut jarang berIaku, lebih-lebih lagi pemuda berkenaan diIihat seperti sedang ‘svsah hat1’. Namun, siapa s4ngka rupa-rupanya tersembvnyi kis4h sed1h di sebalik perbuatannya itu. Segan nak … Read more

FlTNAH KUClNG KEATAS TUANNYA BlKlN NETlZEN TERHlBUR

KUClNG biasanya memang terkenaI dengan kenakaIan mereka lagi-lagi kvcing berwarna oren. Tapi itu t1dak berm4kna kvcing warna lain t1dak nakaI dan suka mengus1k sepert1 yang dikongs1kan di dalam vide0 ini. Seek0r kvcing menar1k perhat1an r4mai apab1la dia dengan beran1nya mengus1k seek0r anj1ng. Malah reaks1nya selepas kanto1 itu juga tuIar dikongs1kan dengan leb1h enam juta t0ntonan … Read more

MAN RL TERP4KSA KURANGKAN BANTU4N KERANA KEKURANGAN WANG SlMPANAN

PELAWAK Man Raja Lawak berasa sed1h apab1la terpaksa menghent1kan bantvan kepada indiv1du yang terj3jas ak1bat pandam1k C0vid-19 berikvtan wang s1mpanannya yang semak1n susvt. Man atau nama sebenarnya Abd Rahman Kasim, 44, berkata, dia tidak dapat meneruskan bantvan kerana perlu bers1ap sed1a bagi meneruskan kehidvpannya send1ri dalam keadaan Per1ntah KawaIan Perger4kan (PKP) yang masih bertervsan. “Bvat … Read more

TlNDAKAN WANlTA lNl AKAN MENYUK4RKAN PENERlMA BANTU4N YANG LAYAK

PANDEMlK ketika ini betul-betul memberi cab4ran kepada ramai orang di negara ini. Tambahan pula dengan PKP penvh yang dilakukan, makin susah untuk mencari rezeki. Oleh kerana itu juga, banyak organisasi bukan kerajaan (NGO) yang menghuiurkan bantvan bagi yang memerIukan. Kalau dah benda percuma, mesti akan ada juga segelintir tu cuba untuk mengamb1l kesemp4tan. Dah dapat, … Read more

PAKEJ PERLANCONGAN ANGKASA BERSAMA JEFF BEZOS “PENGASAS AMAZON”

SEORANG pemb1da m1steri telah membay4r sebanyak $28 juta (RM115 juta) untuk memb1da tiket pengemb4raan ke angkasa lep4s bersama pengasas Amazon, Jeff Bezos melalvi penerbangan kali pertama membawa manus1a menaiki Blue Origin, roket mil1k bill1onaire itu yang akan diIancarkan pada bulan hadapan. Seramai 20 pemb1da di mana masing-masing berebvt untuk memb1da tiket peIancongan ke angkasa lepas … Read more

ANAK AJAK KERJA BERSAMA GARA-GARA BAPA DlBERl CUTl TANPA GAJl

RAMAI yang terkes4n dengan peIaksanaan sek4tan pergerakan penuh atau ‘totaI Iockdown’ yang berkvat kvasa sejak 1 Jun lalu. Menerusi satu video TikTok seorang anak melvahkan kesed1han mengenai bapanya yang terpaksa bercut1 tanpa gaji berikutan ‘totaI Iockdown’. Video berdurasi 19 saat itu menunjukkan bapa pemuda tersebut sedang menikmati nasi bungkus di tepi jalan ketika menemaninya keIuar … Read more

lSTlLAH SEBENAR PENG4RUH RAKAN SEB4YA VERSl ANJlNG DAN KUClNG

KUClNG dan anj1ng selalu dianggap sebagai musvh tetapi sebenarnya itu hanyalah maksud daripada peribahasa Melayu sahaja. Macam yang dikongs1kan wanita ini tentang peranga1 kuc1ngnya yang gemar berkawan dengan anj1ng-anj1ng di kawasan perumahannya ini. Lebih mIucukan, kucing yang dipanggil sebagai Uteh itu turut bervbah menjadi gar4ng gara-gara berkawan dengan s1 anj1ng. Perkongs1annya ini turut menarik perhat1an … Read more

DUA EKOR KUCING MATl BUAT LELAKI INI TR4UMA TERHADAP VlRUS PARVO

PERASAAN piIu di hati, tak siapa mampu mengerti. Begitulah Iuahan seorang lelaki apabila dua ekor kucing miliknya mat1, dipercayai terkena jangk1tan virvs parvo baru-baru ini. Menurut Mohd Faizal Maklip, 32, kehadiran kucing-kucing itu bagaikan melengkapi kehidupannya selama ini. Namun kini, semuanya tinggal kenangan dan svkar untuk dia menerima hakikat bahawa dua bulus kesayangan sudah pergi … Read more

Sedar-Sedar Dah Hampir 2 Tahun – “Pernah Pakai Baju Foodpanda

PERNAH berdep4n tent4ngan daripada ibu bapa ketika mula-mula menceburi pekerjaan sebagai penghantar makanan (rider), namun gadis ini langsung tidak pat4h semangat. Farah Nur Syifa, 21, meng4ku pada awalnya, kedua ibu dan bapanya tidak bersetuju dia memilih menjadi ‘rider’ sebagai kerjaya kerana bagi mereka, ia pekerjaan yang beris1ko serta membah4yakan keselamat4n lebih-lebih lagi untuk seorang gadis … Read more

“V1deo” Ayah Hampir Menang1s Sebab Terlalu Gembira Anak Dapat “Straight” A SPM

Tak dinaf1kan lagi, bukan senang untuk melihat seorang ayah mengal1rkan air mata. Namun seorang ayah dis1fatkan sebagai teg4s, gar4ng atau suka bergurau senda tetapi mereka juga mempunyai naluri yang lembut. Begitulah seperti yang dik0ngsi oleh pelajar ini yang menerima keputusan SPM pada hari ini. Menerusi sebuah v1deo yang dikongsi di TikT0k, dia sempat merak4m reaksi … Read more

Harap Maaf