‘Kak Siti Ayam Penyet’

JOHOR BAHRU: Peniaga bukan Muslim yang menjalankan perniagaan makanan ‘Kak Siti Ayam Penyet’ yang tular baru-baru ini kerana dipercayai mengaburi pelanggan beragama Islam dengan menggunakan nama Melayu telah diberi notis amaran kerana beroperasi tanpa lesen sah. Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) dalam kenyataan hari ini memaklumkan peniaga itu, yang menjual makanan secara dalam talian, telah … Read more

Aliff Syukri TERsilap Buat Lawak Di Instagram

Sejak awal serangan rejim Zionis Israel, rakyat Malaysia sentiasa memberi sokongan penuh terhadap saudara sesama Muslim di Palestin. Bukan rakyat biasa sahaja, ramai selebriti Malaysia turut membantu menyebarkan kesedaran kepada masyarakat dunia berkenaan situasi semasa yang berlaku di negara tersebut. Tidak ketinggalan juga, insan yang dilabel sebagai penyanyi nombor 1 negara, Datuk Seri Aliff Syukri … Read more

Selamat Berpantang Ain Edruce – Cahaya Mata Pertama

SELEPAS beberapa jam bertarung nyawa, akhirnya pelakon Ain Edruce selamat melahirkan cahaya mata pertama di sebuah pusat perubatan di Selangor pada Rabu. Menerusi Instagram, Ain atau nama sebenar Nurulain Edruce, 30, memaklumkan dia dan bayi berada dalam keadaan sihat. “Setelah berbelas jam dalam hospital, akhirnya saya bersalin. Semuanya baik di sini, rasa tak nak balik, nak stay terus. … Read more

Kawah Misteri Di Temukan Berhampiran Lokasi Serpihan Bangkai KRI Nanggala-402

Sekitar 25 April lalu, seluruh Indonesia ‘berkabung’ setelah menerima khabar duka mengenai tenggelamnya Ketika ini, usaha mencari serpihan bangkai kapal selam berkenaan masih lagi dijalankan dan ia dilaporkan telah tenggelam .kepingan-kapal-ditemui-kri-nanggala-402-disahkan-tenggelam-pada-kedalaman-850-meter pada paras 850 meter dalam laut. Dalam pada usaha pencarian itu, satu penemuan kawah misteri dengan ukuran diameter 38 meter telah ditemui berhampiran lokasi tenggelamnya … Read more

Neelofa, PU Riz didakwa kes beli karpet di Nilai 3

Selebriti popular, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya Muhammad Haris Mohd Ismail mengaku tidak bersalah atas pertuduhan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Pertuduhan ke atas kedua-dua mereka dibuat di Mahkamah Majistret Seremban, Negeri Sembilan pada pagi Khamis. Neelofa dikenakan jaminan sebanyak RM5,000 atas satu pertuduhan iaitu gagal membuat imbasan aplikasi … Read more

RON97 Naik Satu Sen – RON95 Diesel Kekal

Harga runcit petrol RON97 naik satu sen seliter manakala harga runcit RON95 dan diesel kekal, masing-masing pada RM2.05 dan RM2.15 seliter bagi tempoh 20 hingga 26 Mei.Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan hari ini memaklumkan harga baharu petrol RON97 bermula esok ialah RM2.61 seliter.Menurut kenyataan itu, harga berkenaan adalah berdasarkan penetapan harga runcit produk petroleum secara … Read more

Datuk Rizalman Ibrahim Adalah Contoh Boss Terbaik…

Pereka fesyen terkenal Datuk Rizalman Ibrahim mengarahkan semua syarikat-syarikat miliknya melakukan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara menyeluruh ataupun full lockdown berkuatkuasa hari ini. Tindakan itu diambil sebagai langkah keselamatan buat pekerjanya untuk membantu mengurangkan penularan jangkitan wabak COVID-19. Menerusi laman sosial Instagram, Rizalman membuat pengumuman tersebut untuk tatapan umum. “Penutupan dan penyekatan ini akan mengambil … Read more

Selesai Kuarantin Covid-19 – Nora Danish Tiz Zaqyah Beri Nasihat

SETELAH 10 hari menjalani kuarantin kerana positif Covid-19, kini pelakon Nora Danish bebas jangkitan virus tersebut. Ambil iktibar atas apa yang berlaku sebelum ini, Nora berkata dia akan lebih berhati-hati dan mengurangkan pergerakan bagi membendung penularan wabak Covid-19 ini. “Alhamdullilah gelang dipakai sudah digunting, Terima kasih pada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) team yang menjaga saya … Read more

Seronok Tengok Diorang Live Lawak 100% – Netizen

Dalam kalangan kawan-kawan kita mesti ada sorang tu yang perangai suka sangat ‘menyakat’ orang lain. Kadang-kadang sampai kita boleh jadi geramlah dengan dia tu. Mesti ramai yang tahu dengan perangai dua selebriti iaitu Sharnaaz Ahmad dan Shukri Yahaya ni yang suka sangat menyakat antara satu sama lain. Terbaru, Sharnaaz sekali lagi kena kacau dengan Shukri … Read more

Belajar Luar Negara.Pandai Memasak – Complete Set !!!

Bila melibatkan soal duit hantaran, ia semestinya boleh memeningkan kepala kaum adam. Mana tidaknya ada segelintir keluarga perempuan mahukan nilai yang tinggi. Tapi kalau ada yang setuju dengan nilai hantaran yang rendah, para lelaki kena bersyukur sangat. Tapi lain pula pandangan seorang wanita ini, apabila dia merasakan dirinya wajar mendapat wang hantaran yang tinggi. “Sejak … Read more

Harap Maaf