“Bile Jumpa Semua Macam Baby” – Ali Puteh Bengang Masih Dituduh Tamak Harta

SEKIAN lama memendam perasaan dengan kecaman dan pandangan nega.tif warganet, pelawak Ali Puteh akhirnya meluahkan perasaannya.

Ali, 33, menerusi hantaran di Instagram mencabar mereka yang masih tidak berpuashati agar bertemunya secara berdepan.

“Ada netizen yang masih komen benci, meluat, tamak harta, hidup senang dengan harta arw4h Abam. Jawapan yang saya boleh bagi adalah, ‘setting’ (tetapkan) tempat, beritahu di mana, saya datang jumpa, baru sedap kopi-kopi,” tulisnya.

Menjelaskan lebih lanjut Ali berkata, dia bukan mahu ri4k, takbur malah jauh sekali ingin berg4duh.

“Cuma nak jumpa dan berborak. Jangan komen-komen tak sedap. Sebab sudah banyak kali ke balai jumpa netizen mengenai kes ini. Apabila depan p0lis semua comel belaka macam anak kucing. Masa komen macam harimau, bila jumpa semua macam ‘baby’ ala-ala comel”.

“Ingat tau, bukan nak berg4duh. Cuma selesa cakap berdepan lagi syok. Harap mana yang saya pernah jumpa di balai tu munculkan diri komen okey.

“Ada video semua cuma tak nak disebarkan malu pada netizen yang saya jumpa macam kucing tu. Cuma pesan berpada-padalah bila komen. Nak kepastian ke apa ke, tetapkan tempat, kita kopi-kopi,” katanya.

Terdahulu Ali mula berdepan kecam4n sejak kemelvt membabitkan dia dan kakak iparnya, Nor Hidayah sehingga memaksanya membawa kes ini ke Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur.

Kontroversi mula tercetus apabila Nor Hidayah memfailkan s4man terhadapnya sekeluarga dengan jumlah terkumpul mencecah RM900,000.

Sam4n yang dibuat oleh Hidayah itu antaranya menu.duh Ali mengambil harta Allahy4rham abangnya Abam Bocey dan harta anak yatim.

Antara tudu.han lain yang difailkan terhadapnya dan keluarga adalah tuntutan faraid, tuntutan hak penjagaan anak, tuntutan kereta dan sebagainya.

Pada 27 Ogos 2020, Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan memfailkan sam4n terhadap Nor Hidayah dan jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman.

Allahyarh4m Abam mening.gal dunia di kediamannya di Gombak, Selangor pada 10 Februari 2020 dipercayai akibat demam panas.

sumber : RotiKaya

Harap Maaf