Bngang Isteri Jadi “Bahan Gurauan” – Will Smith “Tampar” Chris Rock Di Anugerah Academy

SEBUAH berita yang mengejutkan dalam industri Hollywood apabila anugerah Academy Award ke-94 atau lebih dikenali sebagai Oscar yang baru sahaja berlangsung telah berakhir dengan buah mulut daripada penoton serta para netizen apabila Chris Rock dilihat dit4mpar oleh pelakon popular Will Smith sewaktu penyampaian anugerah.

Difahamkan 1su ini bermula apabila Chris Rock yang hadir ke pentas bagi menyampaikan anugerah dokumentari terbaik tampil membuat jenaka yang meIibatkan isteri Will Smith yang kini botak berikutan pnyakit aIopecia yang diaIami.

Jenaka yang dilakukan sekaligus membuatkan Will Smith bangun dari tempat duduk beliau serta berjalan ke arah Chris Rock sebelum men4mpar muka Chris Rock.

Ctuasi yang dianggap sekadar “jenaka” oleh sesetengah penonton menjadi tegang apabila Will Smith dengan nada penuh berang memaklumkan kepada Chris Rock untuk tidak lagi membincangkan soaI isterinya. Chris Rock kemudiannya dilihat tergamam seketika sebelum kembali mendapat rentak untuk meneruskan penyampaian.

Incden yang berIaku sekaligus membuat para penonton dan netizen berteka-teki sama ada incden tersebut sengaja dilakukan dalam menaikkan rating anugerah tersebut atau sebaliknya. Berikut merupakan respon netizen terhadap k3s yang berIaku.

DiIaporkan Kehadiran Will Smith pada anugerah tersebut berikut pencalonan beliau buat kali ketiga di mana beliau berjaya merangkul anugerah sebagai pelakon terbaik dan Best Picture menerusi lakonannya sebagai Richard Williams dalam filem King Richard.

sumber : vocket

Harap Maaf