Netizen Sokong Aeril Zafril & Wawa Zainal Batal Percutian Ke Eropah

Pelakon Aeril Zafril mencuri perhatian wargamaya apabila mahu membatalkan percutian yang dirancang bersama keluarga ke negara Eropah. Menerusi laman sosial Instagram, Aeril berkongsi dilema yang dihadapinya gara-gara pihak agensi pelancongan tetap mahu membatalkan trip tersebut.   “Saya, isteri dan team sepatutnya pergi ke Eropah Ahad ni tapi pihak agensi kata tak boleh tunda atau dapat … Read more

Ada Racun Berjadual, Minuman Kurus Pelakon Terkenal Ini Diharamkan?

Dalam satu kenyataan pada Isnin, Penguasa Sains Kesihatan (HSA), Singapura memaklumkan pihaknya telah mengharamkan salah satu produk kurus dari Malaysia milik pelakon Shaheizy Sam. Produk Freaky Fitz membuat “dakwaan berlebih-lebihan” bahawa ia dapat membantu para pengguna mengurangkan berat badan “dalam masa beberapa hari”.   Freaky Fitz dipromosikan sebagai minuman pelangsing mengandungi bahan-bahan asli yang didakwa … Read more

Selepas Isu Dengan Syifa Melvin, Ini Yang Terjadi Kepada Safawi Rasid

BENARKAH bintang bola sepak negara dan Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid bergelut dengan masalah kecederaan atau dia disisihkan ekoran isu kontroversi bersama kekasihnya yang juga pelakon, Syifa Melvin baru-baru ini? Itu persoalan yang timbul dalam kalangan peminat bola sepak tanah air selepas kelibat Safawi langsung tidak kelihatan dalam dua aksi terakhir Liga Super termasuk … Read more

“Hasil Peluh Menitik,Tak Tidur Malam” – Cantik Rumah Baru Fad Bocey

Pelawak Fad Bocey telah membeli sebuah rumah moden berkonsepkan semi-D untuk keselesaan keluarganya. Momen indah itu turut dikongsikan di akaun Instagramnya beserta kapsyen. Lalu, netizen turut gembira di atas kejayaan penyampai radio itu kerana mempunyai sikap yang bertanggungjawab dan penyayang kepada keluarga. Di samping itu, Fad juga telah berkongsi video di Instagram Stories-nya. ” Alhamdulillah … Read more

Permaisuri Agong ‘Sound’ Wanita Menyamar Jadi Kerabat Raja

Ada satu kes yang menjadi perhatian netizen ini, semuanya bermula apabila @haaziq_mz cuba-cuba nak scroll resipi masakan daripada IG masakan milik Permaisuri Agong, Tunku Azizah Maimunah Iskandariah iaitu airtangan_tunkuazizah. Netizen tersebut terjumpa satu perkongsian pada 5 Februari 2020 lepas berkenaan dengan seorang wanita yang mendakwa dirinya sebagai anak raja. Sedap je mengaku anak raja, tak pernah dengar pasal dia. Penipu … Read more

Kisah Ronaldinho yang tinggal RM27 di poket

BEKAS bintang bola sepak dunia, Ronaldinho ketika ini pasrah menerima hukuman penjara selama enam bulan selepas didapati bersalah menggunakan pasport palsu. Musibah terbaru ini menambah derita Ronaldinho yang satu ketika dahulu sangat berjaya tetapi kini dibebani dengan masalah kewangan dan muflis. Difahamkan putaran hidupnya berubah apabila Ronaldinho kembali ke Brazil selepas mengakhiri karier panjang di … Read more

Hilang Nikmat Kerana Sombong, Isteri Pula Cabut Lari Namun Syukur..

ROCK dan Bob Lokman… ia ibarat makanan yang tidak dapat dipisahkan dalam kehidupan manusia. Kerana kecintaannya kepada irama muzik itu, tiada satu pun kelab rock di negara ini yang tidak dikunjunginya. Begitu juga poster-poster penyanyi dan kumpulan rock yang semestinya menjadi koleksi simpanan. Nama Bob Lokman dalam dunia muzik tempatan juga bukanlah asing. Lirik lagu Isabella nyanyian Amy (Search) … Read more

“Lapar Perhatian, Lapar viral..”- TikTok Ayoh Emma Maembong Dikecam

Bukan senang menjadi seorang ayah. Menjadi seorang ayah yang penyayang boleh dilihat apabila anak-anak kita senang dengan kita. Ia senang untuk melihat anak-anak senang bermesra dengan ibu mereka tetapi jarang kita melihat anak-anak senang dengan ayahnya. Sifat ayah selalu dilihat sebagai seorang yang garang dan tegas terhadap anak-anaknya. Namun, jika ada ayah yang bersifat begitu, … Read more

“Benda Free, Buat Apa Tutup Mata” – Sherry Ibrahim Diselar Netizen

Walaupun pernah menerima banyak kecaman daripada netizen tentang seluar ketat untuk bersenam sehingga dia terpaksa menutup ruang komen di Instagram miliknya, Sherry Ibrahim kembali memuat naik gambar dan video memakai seluar yang sama. Ketika itu Sherry memberikan alasan bahawa dia selesa, dan dia tidak perlu kisah dengan tanggapan netizen terhadap dirinya. Menurut Sherry lagi, ada … Read more

“Perut tu ke depan sangat nak pergi mana.” – Comel betul Lara Alana

Anak kepada pasangan pelakon Awal Ahaari dan Scha Al-Yahya sering menjadi tumpuan netizen. Lara Alana kini yang sudah pun berusia 5 tahun sudah semakin pandai menyesuaikan diri sebagai seorang anak selebriti. Tambah pula kedua ibu bapanya merukan ikon fesyen dalam dunia hiburan makan, Lara sendiri tidak dapat lari dari berfesyen walaupun masih lagi kanak-kanak. Awal … Read more

Harap Maaf