Cara Dr Sheikh Muszaphar Ajar Anak Yang Berumur 4 Bulan Sangat Menarik

Setiap orang ada cara tersendiri bagi mengajar anak-anak mereka sedari bayi lagi, setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Mereka sanggup melakukan pelbagai cara bagi memastikan anak-anak mendapat pendidikan dan asuhan yang terbaik. Baru-baru ini angkasawan negara Dr. Sheikh Muszaphar Shukor telah memuatnaik video di instagramnya, bagaimana untuk mengajar bayi seusia 4 bulan … Read more

Wow! Kenali 5 pemain Harimau Malaya paling ‘hot’

SUKAN bola sepak tidak dinafikan menjadi acara pilihan utama bagi peminat-peminat sukan negara. Umumnya sedar bahawa aksi mantap di padang membuatkan pemain-pemain bola sepak negara sering menjadi sebutan. Namun menariknya, perhatian kepada sesetengah pemain bukan hanya tertumpu  dipadang sahaja, tetapi penampilan di luar arena antara tarikan kepada peminat bola sepak tanah air. Jom kenali lima pemain-pemain … Read more

Asif dan Yoe Parey Masuk Meletop, Buat Penonton Berdekah Gelak

Tidak dinafikan, Youtuber Syahmi Sazli bersama dua pelakon istimewanya, iaitu Asif dan Yoe Parey kian menjadi sebutan ramai sekali gus menjadi sensasi terbaru media sosial dek gelagat humor mereka menerusi barisan drama spontan yang dilakonkan. Terkini, Drama Spontan Episod 12 menerusi tajuk Ashrul Atau Ashley? Sudah pun mendapat tontonan hampir 4 juta tontonan kurang dari … Read more

“Mungkin Ada Yang Salah Faham…” – Faizal Tahir Tidak Bersara

Penyanyi popular, Faizal Tahir mahu berehat dari bidang nyanyian buat seketika dan akan kembali menyanyi suatu hari nanti. Menurut Faizal, tempoh rehat itu tidak bermaksud dia akan bersara dari dunia hiburan seperti yang disangka oleh sesetengah pihak. “Saya memang mahu rehat seketika dari bidang nyanyian, namun mungkin ada sesetengah pihak yang sal4h faham dan menganggap … Read more

Status Rumah Tangga, Haniff Hamzah Akan Jelaskan Masanya Nanti

Haniff Hamzah enggan mengulas hal rumah tangganya, bimbang anak-anak terkesan.   View this post on Instagram   Halal gap guys #haniffditianglampu A post shared by Haniff Hamzah (@haniff_hamzah) on Apr 10, 2019 at 8:35pm PDT PENYAMPAI Era Fm, Haniff Hamzah berkata dia akan menjawab hal berkaitan hal rumah tangganya dengan Wan Nor Katherina yang didakwa bermasalah … Read more

Lufya dakwa tak bahagia, jadi mangs4 aniaya suami

PELAKON Lufya Omar mendakwa suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum, 29, tidak menjalankan tanggungjawab sebagai suami selepas tiga bulan mereka bergelar suami isteri. Lebih mengejutkan, Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar berkata, suaminya juga didakwa pernah melakukan penganiayaan yang disifatkan sebagai ‘tidak terjangkau dek fikiran’ terhadap dirinya. “Follow, unfollow, blocked? Follow, unfollow… blocked? Ni cara … Read more

Bella Berlakon Bersama Zizan, Video Naik Basikal Jadi Tumpuan!

Jika anda mengikuti perkembangan Bella Astillah menerusi Instagram, kini dia telah berlakon beberapa karya yang bakal ditayangkan di kaca televisyen. Malah, drama lakonannya dalam Cinta Belum Tamat Tempoh turut menerima pelbagai komen positif daripada ramai yang kini sedang ditayangkan setiap Isnin hingga Khamis di segmen Mega Drama.   View this post on Instagram   RADIN & QAISARA … Read more

Idzham Ismail Hanya Muat Naik Foto Bahagia, Bukan Untuk Menunjuk!

Pelakon Idzham Ismail menegaskan bahawa dia tidak terlalu menonjolkan kasih sayang bersama isteri, Siti Nur Abilah di Instagram. Sebaliknya, ia sebagai satu inspirasi kepada masayrakat di luar sana agar sentiasa menyanyangi antara satu sama lain sebagai teman hidup. “Pernah ada orang DM (using Fake Account Of course) tanya saya, Tak payah nak acah acah happy lah … Read more

Permintaan Hazeman Huzir Buat Peminat

Awal semalam, hos dan bintang media sosial, Hazeman Huzir ada memaklumkan dirinya bakal berangkat ke tanah suci bagi menunaikan umrah. Malah difahamkan sebelum ini, Hazeman yang sinonim menerusi program Motif Viral ada memberi bayangan akan menjejakkan kaki ke tanah suci apabila sudah ada yang mengucapkan selamat jalan buatnya sejak beberapa hari lalu.   “Since takyah … Read more

Teman lelaki Ruhainies suap nasi kandar dalam Ferrari

KETIKA hangat dilamun cinta, apa sahaja yang terdaya pasti akan dilakukan bagi menarik perhatian pasangan kekasih masing-masing. Begitu juga halnya dengan teman lelaki kepada pelakon Ruhainies apabila sanggup membawa sepinggan nasi kandar masuk ke dalam kereta bagi memenuhi hasrat teman wanitanya itu yang enggan makan di dalam kedai. “Saya lapar tetapi tak nak makan kat kedai … Read more

Harap Maaf