“X masalahnya dia beli cash ke hutang ke apa masaIahnya kat korang…”

Memiliki sebuah rumah pastinya menjadi satu pengalaman yang membuatkan kebanyakan orang merasa teruja apatah lagi buat sesetengah yang memerlukan usaha lebih bagi mendapatkannya. Kisah pelawak dan penyanyi, Achey sejak kelmarin ini juga menjadi perhatian warganet apabila ramai tumpang gembira melihat impian Achey bagi memiliki sebuah rumah tercapai. Menerusi sumber, Achey bersyukur kerana 10 tahun impiannya … Read more

Tarik Balik Lap0ran PoIis? Ini Keputusan Mahkamah lsu Pavithra, Suami

KemeIut rumah tangga pasangan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai di Mahk4mah Sesyen pagi ini apabila suami Youtuber terbabit, M. Sugu mengaku tidak bersalah memiliki senj4ta berbahay4 di parkir Hosp1tal Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipob pada Selasa lepas. Menurut The Star, peguam Sugu, Mahinderjit Singh berkata, Pavithra juga telah menarik balik lap0ran p0lis yang dibuat terhadap suaminya … Read more

Gelagat Kakak Marah Adik – “Nasib Kau La Dik Dapat Kakak…”

Kanak-kanak adalah ibarat kain putih, kita yang dewasa yang mencorakkannya. Jika baik ‘lukisannya’ maka baguslah akhlak seseorang kanak-kanak tersebut. Malah anak-anak juga sering menjadikan ibu dan bapa mereka sebagai panduan. Maka disebabkan itulah kita yang dewasa ini perlu menjaga tingkah laku dan bahasa bila berbicara. Baru-baru ini tular dengan satu video kanak-kanak perempuan yang membebel memarahi … Read more

“Nama Panas Saya Panggil, Zarina Anjoulie..” – Nabil

KUALA LUMPUR: Biarpun berdepan cabaran sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berikutan banyak komitmen seni tergendala, Nabil Ahmad tetap membantu teman yang terkesan dengan impak penularan COV1ID-19. Nabil mendakwa, hampir setiap hari dia menerima mesej daripada teman sekampung yang meminta bantuan akibat hilang pekerjaan sejak PKP. “Kita tahu bagaimana keadaan ekonomi kita sekarang. Disebabkan PKP, ramai … Read more

“Dorang dah nak tunang why laki tu buat camni?” – Adik Kongsi Keadaan Kakak Lepas Video ‘Gold Digger 20K’ ViraI

Sekarang ni macam-macam jenis video yang ada di media sosial. Nak viralkan sesuatu benda pun bukan susah. kec4m mengec4m pun macam dah jadi lumrah. Tapi pernah ke kita terfikir, apa kesannya pada orang? Lebih-lebih lagi bila dorang dikec4m dan dim4lvk4n sampai berjuta orang tengok. Baru-baru ni, video Bros Gang yang terbaru telah tular di media sosial. Ada … Read more

Achey selesaikan hut4ng kerja arwh Abam

SHAH ALAM: Pemergian Allahy4rham Abam masih membekas di hati, meskipun sudah hampir enam bulan ahli kumpulan Bocey itu kembali ke negeri abadi. Ini terbukti apabila pelawak dan penyanyi, Achey tersentak serta terdiam seketika apabila ditanya mengenai perkembangan kumpulannya itu. Achey atau nama sebenarnya, Mohd Nasir Hamzah berkata, hingga kini, ingatannya pada arwh masih kuat. “Saya … Read more

Safwan ‘kiss’ dahi, reaksi Syafiq Kyle bikin terhibur, “Geng single…”-

Bekas finalis Hero Remaja pada tahun 2017, Safwan Nazri semakin menjadi perhatian dalam industri lakonan apabila dia mula mengasah bakatnya dalam bidang tersebut. Safwan Nazri yang turut berlakon dalam drama bersama pelakon terkenal, Fasha Sandha berjudul Dua Takdir Cinta membuatkan ramai semakin mengemarinya. Walau bagaimanapun, Safwan juga aktif menghasilkan video pelbagai content yang menarik lalu dikongsikan juga menerusi laman … Read more

Wow Pendapatan Perdana Menteri hampir RM94 ribu sebulan, Mempunyai Aset lebih RM10 juta

MALAYSIA: Di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semua anggota kabinet hendaklah membuat pengisytiharan harta mereka. Ini merupakan antara perkara yang perlu dibuat mereka dibawah kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin. Untuk pengetahuan anda semua, Tan Sri Muhyiddin Yassin merekodkan jumlah pendapatan bulanan paling tinggi dalam kalangan anggota pentadbiran kerajaan menerusi maklumat harta di … Read more

Achey akhirnya miliki kediaman tiga tingkat, Hasil simpanan 10 tahun, terpaksa ‘let go’ 4 motosikal

IMPIAN pelawak Achey untuk mempunyai kediaman idaman tercapai apabila dia berjaya memiliki sebuah rumah teres tiga tingkat di Sungai Buloh, Selangor. Menurut Achey, dia dan isteri menggunakan wang simpanan untuk membeli kediaman itu dan dijangka berpindah selepas Hari Raya Aidiladha ini. “Alhamdulillah… 10 tahun impian saya nak memiliki rumah itu! Sekarang sedang proses ubahsuai dan tak … Read more

Jutawan India belanja perkahwinan anak AS$82 juta kini mufIis

LONDON – Seorang ahli perniagaan, Pramod Mittal yang pernah dilaporkan membelanjakan AS$82 juta (RM351.37 juta) untuk majlis perkahwinan anak perempuannya selama tiga hari berturut-turut pada tahun 2013 telah diisytiharkan mufl1s, lapor portal berita Daily Beast pada 29 Jun lalu. Beliau merupakan adik kepada taikun Lakshmi Mittal, 79, yang merupakan individu ke-19 terkaya di Britain yang … Read more

Harap Maaf