Selalu Jumpa Syiling Atas Tanah Tempat Meniaga, Peniaga Durian Ini Keliru

TIGA minggu mencari rezeki dengan berniaga buah durian di tepi jalan, setiap hari berlalu seperti mana kebiasaannya. Sehinggalah beberapa hari kebelakangan ini, Mohd Nazri Dumairi mengesan perkara ‘aneh’ di gerai miliknya. “Hari-hari ada duit syiling.. hari ni aku buang, esok ada lagi,” tulisnya pada satu perkongsian video di TikTok. Menerusi video berdurasi 34 saat itu, … Read more

Komen Minta DiKec4m – Lelaki K0ngsi Tips Isteri Kena Tiru PeIacur

SEBELUM ini tuIar komen seorang lelaki berkongs1kan tips mengenai cara-cara isteri untuk mem1kat hati suami. Menerusi komen itu, lelaki berkenaan turut menyind1ri isteri yang t1dak tahu menjaga penampilan. Lebih mengvndang kem4rahan netizen, lelaki itu berkata si isteri perIu men1ru cara peIacur dengan berpakaian seks1 dan memiIiki aset mantap jika mahu men4mbat hati suami. “Dia begini, … Read more

T3ntera lringi PerjaIanan M1si Uztas Ebit Lew Di Bumi PaIestin

SEPERTI yang kita semua tahu, penceram4h bebas terkenaI Uztas Ebit Lew mengadakan m1si bantvan kemanvsiaan untuk menyampaikan svmbangan kepada rakyat PaIestin yang terjej4s ak1bat peper4ngan baru-baru ini. Menerusi kiriman daripada Facebooknya, beliau menceritakan pengaIaman semasa berada di sana. Beliau juga mengvcapakan ribuan terima kasih kepada individu-individu yang turut membantvnya menyeIesaikan m1si di sana. “Kami masuk … Read more

“Tak Pernah P4ksa Solat Tapi Slalu Ajak”Cara Farah Lee Didik anak

Pers0naliti med1a sos1al, Farah Lee mempunyai car4 tersend1ri mahu meng4jar anaknya, Maream mend1rikan solat. Menerusi perk0ngsian di akaun Inst4gramnya, Farah memaklumk4n dia tidak pernah mem4ksa Maream mendirikan solat tetapi ser1ng mengaj4knya. “Bangun-bangun nak solat subuh dengan omma, lepas tu ambik iqra nak baca. Farah tak pernah p4ksa Maream solat atau baca iqra. Tapi selalu ajak. … Read more

Ibu Menangis Terharu Dapat Kejvt4n ‘Handphone’ Dari Anak-anak

Selagi masih ada ibu bapa di sisi, hargailah dan layani mereka dengan penuh kasih sayang kerana tidak semua orang berpeluang merasainya. Ditambah lagi, dalam keadaan pandemik sekarang ini yang membataskan anak-anak untuk pulang menjenguk ibu bapa. Bagi yang tinggal bersama ibu bapa pula, ia merupakan peluang terbaik untuk berjasa dan mencurahkan sepenuh bakti dan kasih sayang kepada … Read more

Surau di pusat beli-belah tutup, Nubhan jadikan ‘fitting room’ tempat solat

BAGI mengekang penularan wabak Covid-19, beberapa ruangan yang sempit dan padat terpaksa ditutup bagi mengurangkan jangkitan virus itu dalam komuniti. Ini termasuklah penutupan surau atau ruangan solat di dalam pusat membeli-belah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dilaksanakan di beberapa negeri. Bagaimanapun, penutupan ruangan solat itu sama sekali […]

Tak Lupa Jasa Isteri. Tayang Kereta Sport Harga Sejuta, Ebit Lew Hadiahkan Audi R8 Untuk Isteri?

Umum mengetahui popular Ustaz Ebit Lew mempunyai beberapa rangkaian perniagaan dan sumber pendapatan. Jadi tidak pelik beliau mampu tinggal di banglo tiga tingkat dan memiliki beberapa kereta mewah. Terbaru, beliau berkongsi di Instagram klip video pendek beliau berada di dalam sebuah kereta ‘mewah’ jenama Audi berwarna putih. Tidak dinyatakan kereta itu adalah miliknya. Dan tidak … Read more

Makkah Dibuka Semula 31 Mei Ini,Umat Islam Dibenarkan Berjemaah di Masjidil Haram

MAKKAH: Arab Saudi mengumumkan dua fasa pelan penyesuaian membabitkan kota suci Makkah hari ini bagi mel0nggarkan sekatan berikutan penularan C0VID-19 dan membolehkan penduduknya kembali kepada kehidupan biasa. Menurut Kementerian Dalam Negeri, fasa pertama akan bermula 31 Mei ini dan prosedur keluar masuk ke Makkah dibenarkan dari jam 6 pagi hingga 3 petang. Selain itu, solat … Read more

“Indahnya” – Azan di Bumi London Buat Netizen Sebak

Semenjak satu dunia dilanda pandemik Covid-19, banyak mass gathering terpaksa dibatalkan termasuklah upacara keagamaan. Hal ini walaubagaimanapun disambut baik oleh majoriti besar penganut pelbagai agama diseluruh dunia yang tidak mahukan virus tersebut menular. Umat Islam yang sering menunaikan ibadat solat berjemaah sangat terkesan dengan keadaan ini. Mana tidaknya, azan pun dah lama tak dengar, nak pegi masjid … Read more

Jom Tengok Pakaian Tradisi Raya Umat Islam Di Seluruh Dunia

Umat Islam di seluruh dunia sudah pasti akan tunggu menjelangnya bulan Syawal untuk meraikan Hari Raya Aidilfitri sebagai tanda kemenangan sebulan berpuasa di bulan Ramadhan. Sudah pasti kemeriahan suasana Aidilfitri itu nak dirasai. Di Malaysia, umat Islam akan mengenakan pakaian tradisional masing-masing untuk menyambut kemeriahan Aidilfitri, contohnya kaum lelaki akan memakai baju Melayu manakala kaum … Read more

Harap Maaf