Imam Solat Mendapat Jutaan Tontonan Kerana Kemerduan Bacaannya

SETIAP ibubapa pasti mengimpikan anak mereka menjadi orang yang soleh dan mentaati agama. Apatah lagi jika anak mereka dalam usia yang muda boleh menjadi imam kepada jemaah lain. Begitu juga bagi seorang remaja ini yang menjadi inspirasi kepada ramai kanak-kanak apabila videonya telah menjadi viral dan ditonton jutaan orang. Di dalam video yang dikongsi di … Read more

PU Amin Dibayar Freemason Untuk Sebarkan Kebaikan Vksin

SEHINGGA kini, laman media sosial terus hangat dengan komen-komen dilontarkan golongan ant1vks1n yang mengaitkan teori yang kononnya ia sebahagian daripada agenda Y4hud1, dajaI mahupun Freem4s0n. Malahan, mereka yang berusaha menyebarkan fakta mengenai vks1n pula dikatakan sebahagian ejen Freem4s0n seperti yang diterima Pencetus Ummah (PU) Amin. Mungkin kerana kerap berkongsi mengenai keperluan mengambil vks1n C0V1D19, PU … Read more

Hafiz Mahamad & Syafiqah Aina Kena Buatan Orang

PERSONALITI media sosial yang juga usahawan, Hafiz Mahamad mendedahkan bahawa dia dan isterinya telah terkena perbuatan sy1rik seseorang. Sikap Aina Berubah Menurut Hafiz, dia mengetahui akan perkara tersebut selepas mendapatkan rawatan secara Islam dengan seorang ustaz berikutan berhadapan dengan pelbagai perkara m1stik. Lebih mendukacitakan, Hafiz turut mendakwa sikap isterinya yang juga seorang personaliti media sosial … Read more

Tekanan Serta Desakan Seluruh Dunia Buatkan IsreaI Bebaskan Anhar Al-Deek Bersyarat

IsreaI Bebaskan Anhar Al-Deek Dengan Jaminan. Mhkamah IsreaI bersetuju untuk membebaskan Anhar Al-Deek dengan wang jaminan sebanyak 40 ribu shekel atau kira-kira RM51 ribu. Wanita yang kini sarat mengandung sembilan bulan dan dijangka melahirkan anak keduanya beberapa hari lagi itu turut dikenakan syarat untuk dit4han di rumah keluarganya. Setelah dibebaskan dari pnjara, Anhar terus melakukan … Read more

Keterangan Telah DiAmbil, Kebenaran Bakal Menghampiri

BERHUBUNG m1si kemanus1aan di Semenanjung G4za, PaIestin pada Julai lalu, pihak polis telah selesai mengambil keterangan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G4za Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman dan penyanyi rap, Ariz Ramli atau lebih dikenali sebagai Caprice. Keterangan Caprice & Nadir Diambil Menerusi E-Mel Dipetik dari Iaporan Harian Metro, Ketua Polis Daerah Wangsa Maju Superitendan … Read more

Perbuatan Khianat Di Surau Ini Buat Netizen Bengang

SELEPAS Masjid, surau adalah tempat ibadah bagi umat Islam yang sewajarnya dipulihara dan dijaga. Terbaharu, Surau Taman Setia Bakti telah berkongsi beberapa keping gambar menunjukkan Al-Quran dikoyak dan dibuang keluar dari surau tersebut. Malah, beberapa sejadah turut dilempar keluar berselerak di atas tanah. Bukan itu sahaja, individu tidak bertanggungjawab juga membuang najis di tempat imam … Read more

Selalu Jumpa Syiling Atas Tanah Tempat Meniaga, Peniaga Durian Ini Keliru

TIGA minggu mencari rezeki dengan berniaga buah durian di tepi jalan, setiap hari berlalu seperti mana kebiasaannya. Sehinggalah beberapa hari kebelakangan ini, Mohd Nazri Dumairi mengesan perkara ‘aneh’ di gerai miliknya. “Hari-hari ada duit syiling.. hari ni aku buang, esok ada lagi,” tulisnya pada satu perkongsian video di TikTok. Menerusi video berdurasi 34 saat itu, … Read more

Komen Minta DiKec4m – Lelaki K0ngsi Tips Isteri Kena Tiru PeIacur

SEBELUM ini tuIar komen seorang lelaki berkongs1kan tips mengenai cara-cara isteri untuk mem1kat hati suami. Menerusi komen itu, lelaki berkenaan turut menyind1ri isteri yang t1dak tahu menjaga penampilan. Lebih mengvndang kem4rahan netizen, lelaki itu berkata si isteri perIu men1ru cara peIacur dengan berpakaian seks1 dan memiIiki aset mantap jika mahu men4mbat hati suami. “Dia begini, … Read more

T3ntera lringi PerjaIanan M1si Uztas Ebit Lew Di Bumi PaIestin

SEPERTI yang kita semua tahu, penceram4h bebas terkenaI Uztas Ebit Lew mengadakan m1si bantvan kemanvsiaan untuk menyampaikan svmbangan kepada rakyat PaIestin yang terjej4s ak1bat peper4ngan baru-baru ini. Menerusi kiriman daripada Facebooknya, beliau menceritakan pengaIaman semasa berada di sana. Beliau juga mengvcapakan ribuan terima kasih kepada individu-individu yang turut membantvnya menyeIesaikan m1si di sana. “Kami masuk … Read more

“Tak Pernah P4ksa Solat Tapi Slalu Ajak”Cara Farah Lee Didik anak

Pers0naliti med1a sos1al, Farah Lee mempunyai car4 tersend1ri mahu meng4jar anaknya, Maream mend1rikan solat. Menerusi perk0ngsian di akaun Inst4gramnya, Farah memaklumk4n dia tidak pernah mem4ksa Maream mendirikan solat tetapi ser1ng mengaj4knya. “Bangun-bangun nak solat subuh dengan omma, lepas tu ambik iqra nak baca. Farah tak pernah p4ksa Maream solat atau baca iqra. Tapi selalu ajak. … Read more

Harap Maaf