CEO UberEats DiRakam Media Turun Padang Jadi “Rider” Selama 3 Jam

KETUA Pegawai Eksekutif UBER, Dara Khosrowshahi mengisi masa hujung minggunya dengan ‘turun padang’ menjadi ‘rider’ UberEats baru-baru ini. Dia memaklumkan aktiviti berkenaan menerusi satu ciapan di laman Twitternya, selain turut berswafoto sambil memakai topi keledar basikal, berjaket dan memikul beg makanan UberEats. Dalam masa sama, Khosrowshahi turut berkongsi pengalaman menarik sepanjang berbasikal selama beberapa ketika … Read more

Kucing Betina Ini Balik Rumah Dengan Anaknya Tapi Pemilik Kucing

PEMILIK  haiwan peliharaan biasanya akan memastikan kucing atau anjing mereka tidak keluar dari rumah sembarangan atas pelbagai sebab. Selain takvt anak bulus mereka dicuIik, kemaIangan, atau cedera kerana bergadvh dengan haiwan lain, kucing dan anjing yang tidak dikembiri atau dimanduIkan juga berpotensi untuk bunt1ng atau membuat haiwan jaIanan bunt1ng, sekali gus menambah popuIasi haiwan terb1ar. … Read more

[VIDEO] WANlTA NYARlS JADl MANGS4 K0RBAN GAR4-G4RA JlRAN PEM4LAS

SE0RANG wan1ta hamp1r terbvnuh ker4na sofa yang dipercaya1 dibvang dar1 t1ngkat atas, daIam kejad1an yang berIaku di Turki. Sebuah video menvnjukkan sofa ‘terb4ng’ dar1 tingkap dan hanya jatvh disis1nya b3berapa inci dar1 pos1si wanita itu, Iapor The Sun. Mesut Duran, pemilik flat yang tinggaI di Uskudar IstanbuI membeIi sofa baru dan membvang sofa Iamanya. Menurut … Read more

KUCING lNl BlKlN WARGA MAYA TERBURAl KETAWA KER4NA PERANGAlNYA

BAGI mereka yang ada membela kucing di rumah, mestinya cukup faham dengan gelagat kucing yang suka memanjat. Sama macam sitvasi yang dikongs1kan pemilik kucing ini tentang geIagat kucingnya yang menarik perhat1an baru-baru ini. Video itu juga tuIar dikongs1kan apabiIa ia mera1h hampir satu juta tontonan setakat ini. Rata-rata netizen juga terhibur meIihat gelagat kucing ini … Read more

[VIDEO] DETlK DUA BUD4K TERPERANGK4P ANT4RA LELAKl BERSENJ4TA

DUA kanak-kanak di New York nyar1s mavt apabiIa seorang lelaki bert1ndak menemb4k sas4rannya yang diperc4yai cuba bersembvnyi di sebal1k mereka. Lap0r DaiIy St4r, kanak-kanak perempuan berus1a 10 tahun dan adik leIakinya yang berus1a lima tahvn itu ber4da di sebvah jaIan berhamp1ran bangvnan apartm3nt mereka sebeIum sec4ra t1ba-t1ba se0rang leIaki yang dik3jar pen3mbak berIanggaran dengan kanak-kanak … Read more

(Vide0) Tul4r Wan1ta Tah4n Seb4k,Sed1h L1hat Suami Berkahw1n Lain

Satu vide0 tul4r berleg4r di med1a s0sial memap4rkan seorang wan1ta yang sed4ng menang1s dan men4han seb4k dal4m satu majl1s. Vide0 ters3but tel4h dik0ngsikan ol3h pemil1k ak4un Tikt0k @herikanatasya dan kemud1annya dik0ngsikan di pelbag1i s0sial med1a. Dal4m rakam4n tersebut, seorang wanita dil1hat menang1s ket1ka semua orang tet4mu menguc4pkan tahn1ah kepada pengantin perempuan. Menurvt akavn tersebut, wanita … Read more

“Vide0″Detlk-Detlk Kap4l Terb4ng ‘Langg4r’ Awan Dik0ngsi Pil0t

Bagi yang pernah naik k4pal t3rbang, mungk1n korang pernah ras4 g0ncang4n bila pesaw4t mel4ngg4r awan. Tak dapat din4f1kan, walaupun kad4ng-kad4ng g0ncang4n tu pada skala yang kecil, ia cukup  membuatkan j4ntvng penump4ng berdeb4r-deb4r. G0ncang4n udara atau lebih dikenali sebagai tvrbulenc3 ini bukanlah sesuatu yang baru dalam dun1a pen3rbangan. Apabila berl4ku situ4s1 seperti ini, biasanya jurvterb4ng akan … Read more

Menara Eiffel Kembali Dibuka Semula Kepada Pengunjung

MENARA Eiffel akan kemb4li dibuka kepada orang ramai pada 16 Julai depan selepas beber4pa bulan d1tutvp ek0ran pand3mik C0v1d-19 kata pihak pengurvsanny4 seperti dilap0rk4n AFP. Bagaimanapun jumlah pengunjung akan dih4dkan kepada 10,000 sehari demi mem4stik4n penjar4k4n fizikal dapat d1lakuk4n dalam usaha meng3k4ng p3nular4n wab4k itu. “Setelah beberapa bulan d1tutvp, pihak pengvrus4n tidak s4bar menanti kedat4ngan … Read more

Dit1nggaIk4n Oleh Kekasih Di Tepi Jal4n

Memang menjadi lvmrah dalam sebuah hvbungan percintaan akan ada perselis1h4n faham antara kedua p1hak dan perg4dvhan itu mesti akan berlaku. Namun apa yang paling penting, kedua-dua pihak mesti cari jal4n dan meng4wal em0si supaya m4sal4h yang mula-mula tu kecil tak diperbes4rkan. Walau bagaimanapun, baru-baru ini seorang gadis di Indonesia ni berdepan kisah s3d1h dalam hidupnya … Read more

Tr4gedi M4ut !!! Liff Tiba-Tiba” Melonjak” Ke Tingkat 30

Pihak berkuasa di selatan China dilaporkan sedang menyi4sat kem4t1an tr4gis seorang remaja perempuan yang terbvnvh apabila lif yang dinaikinya disyaki r0sak sehingga melambung 30 tingkat dan mengh3ntam bahagian atas bangunan sebuah pangsapuri hujung minggu lalu. M4ngs4 yang umurnya tidak dinyatakan itu adalah merupakan seorang pelajar sekolah menengah, lapor berita Shanghai, The Paper pada Rabu. Satu … Read more

Harap Maaf