Tak Puas Hati Disekat Masuk Malaysia, Amerika Syarikat Mahukan Penjelasan

Dua hari lepas, Malaysia telah mengeluarkan senarai 23 negara yang merekodkan lebih 150,000 kes COVID-19 yang mana rakyat dari negara ini telah dilarang memasuki Malaysia, termasuklah pemegang pas lawatan jangka panjang, berkuat kuasa semalam. Negara-negara yang terbabit termasuklah Brazil, India, Rusia, Peru, Colombia, Afrika Selatan, Mexico, Sepanyol, Argentina, Chile, Iran, United Kingdom, Bangladesh, Arab Saudi, […]

“Cantik!”- Lukisan Mural Penghargaan Untuk Frontliners Covid-19

Baru-baru ini kita digemparkan dengan kejadian contengan mural oleh orang yang tak bertanggungjawab. Perkara itu telah menyebabkan ramai netizen tak berpuas hati dengan orang yang buat tu. Bercakap pasal mural, admin nak share satu mural yang cantik sebagai tanda penghargaan kepada frontliners. Admin kurang pasti mural ni dimana, tapi korang boleh tengok tweet oleh @anthraxxxx kat bawah … Read more

Ramai Terjah IG Bekas Kekasih Alya Iman Sebab Nak Tahu lsu Sebenar. Tak Sangka Ini Pula Yang Ditulis

Sejak pagi ini, media sosial dikejutkan dengan berita tentang seorang pelakon baru yang yang dikaitkan mempunyai hubungan dengan suami orang. Pendedahan wanita yang juga isteri kepada lelaki terbabut membuka cerita hubungan svIit suaminya bersama pelakon bernama Alya Iman. Lebih menjadikan isu bertambah panas, kini akaun Instagram suaminya itu pula menjadi tumpuan warganet yang mahu mendapatkan … Read more

[VlDE0] Ibu Demam, Anak 10 Tahun Bangun 4 Pagi Masak Sendiri Bekal Ke Sekolah

Anak merupakan anugerah daripada Allah SWT yang patut dijaga sebaiknya. Memiliki anak yang pintar dan bertanggungjawab adalah satu kebahagiaan buat setiap pasangan. Seperti perkongsian ini di Facebook, anak yang baru berusia 10 tahun masak sendiri bekal ke sekolah kerana ibunya demam. Gelagat jam 4 pagi Gelagat anak jam 4pagi. Ibunya Siti Nurhaida Baharom II demam. … Read more

Fattah Amin risaukan Fazura dan anak dalam kandungan

TERPAKSA kembali ke set penggambaran, pelakon Fattah Amin mengakui agak bimbang risiko dijangkiti C0v1d-19 terutama ketika isterinya Nur Fazura sedang hamil anak pertama mereka. Fattah Amin berkata, dia sentiasa mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan demi keselamatan isterinya. “Memang saya risau tapi dekat mana-mana kita pergi pun w4bak itu ada. Tapi selagi kita semua jaga … Read more

“Walaupun sebak saya lepaskan dengan rela hati!” – Liza Abdullah dapat menantu pertama, terkiIan tak dapat jemput ramai tetamu

PELAKON Liza Abdullah menarik nafas lega apabila majlis pernikahan dan perkahwinan anak perempuannya, Nurwafiez Syahiddah, 27, berjalan lancar mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan. Meskipun gembira menerima menantu pertama, Liza atau nama sebenar Norliza Abdullah, 57, berkata dia turut terkilan dan kecewa kerana tidak dapat mengundang ramai kenalan ke majlis berkenaan. “Alhamdulillah, majlis perkahwinan … Read more

Nak Elak Bayar RM150 Selama 14 Hari Kuarantin, Ramai Bergegas Pulang Dari Sempadan

SINGAPURA: Rakyat Malaysia di Singapura bergegas pulang ke tanah air semalam, selepas kerajaan Malaysia mengumumkan bahawa sesiapa yang baharu pulang dari luar negara bermula hari ini perlu jalani kuarantin wajib. Mereka perlu menjalani kuarantin di pusat yang disediakan kerajaan dan menanggung segala kos berkaitan. Bagaimanapun, mereka yang sempat pulang semalam sebelum tarikh akhir itu, boleh … Read more

“X masalahnya dia beli cash ke hutang ke apa masaIahnya kat korang…”

Memiliki sebuah rumah pastinya menjadi satu pengalaman yang membuatkan kebanyakan orang merasa teruja apatah lagi buat sesetengah yang memerlukan usaha lebih bagi mendapatkannya. Kisah pelawak dan penyanyi, Achey sejak kelmarin ini juga menjadi perhatian warganet apabila ramai tumpang gembira melihat impian Achey bagi memiliki sebuah rumah tercapai. Menerusi sumber, Achey bersyukur kerana 10 tahun impiannya … Read more

Tarik Balik Lap0ran PoIis? Ini Keputusan Mahkamah lsu Pavithra, Suami

KemeIut rumah tangga pasangan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai di Mahk4mah Sesyen pagi ini apabila suami Youtuber terbabit, M. Sugu mengaku tidak bersalah memiliki senj4ta berbahay4 di parkir Hosp1tal Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipob pada Selasa lepas. Menurut The Star, peguam Sugu, Mahinderjit Singh berkata, Pavithra juga telah menarik balik lap0ran p0lis yang dibuat terhadap suaminya … Read more

Gelagat Kakak Marah Adik – “Nasib Kau La Dik Dapat Kakak…”

Kanak-kanak adalah ibarat kain putih, kita yang dewasa yang mencorakkannya. Jika baik ‘lukisannya’ maka baguslah akhlak seseorang kanak-kanak tersebut. Malah anak-anak juga sering menjadikan ibu dan bapa mereka sebagai panduan. Maka disebabkan itulah kita yang dewasa ini perlu menjaga tingkah laku dan bahasa bila berbicara. Baru-baru ini tular dengan satu video kanak-kanak perempuan yang membebel memarahi … Read more

Harap Maaf