“Rakyat Malaysia Memang Degil – Nak Travel, Berhimpun. Nasib PM Dah Umum”

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, jumlah terkini jangkitan koronavirus baharu sudah mencatatkan 428 kes dengan sembilan kes dirawat di  Unit Rawatan Rapi (ICU). Ini berikutan terdapat 190 kes positif Covid-19 baharu yang dipercayai berkaitan kluster perhimpunan tabligh di Masjid Jamek Seri Petaling. Justeru, ia menjadikan Malaysia menjadi negara tertinggi di Asia Tenggara … Read more

Renjis Air Mawar Diganti Dengan Hand Sanitizer Cipta Kelainan

Susulan wabak Covid 19 melanda negara pada masa ini, majlis perkahwinan Melayu diraikan dengan cara tersendiri. Ini kerana, adanya larangan berkumpul dan menjarakkan diri oleh pihak berkuasa bagi mengelakkan jangkitan berlaku.   Seperti yang dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter, dia memuat naik sebuah rakaman video yang dipercayai majlis perkahwinan rakannya. Menerusi video itu dapat dilihat … Read more

“Kami Bernikah Di Gudang Beras” – Rita Ingat Kembali Perkahwinan Pertama

Pelakon Rita Rudaini mendedahkan secara eksklusif gambar pernikahannya dengan bekas suaminya, pemain bola sepak Aidil Zafuan Abd Razak yang diadakan di sebuah gudang beras di Thailand. Memetik laporan mStar Online Rita berkata, gambar kenangan itu diambil ketika upacara akad nikah. “Foto itu saya simpan baik-baik dalam sebuah cakera padat agar tidak tersebar, kini sampai masanya … Read more

Tahniah, Joy Revfa selamat bertunang dengan rakan kongsi

KUALA LUMPUR: Bekas isteri penyanyi, Hafiz Hamidun, usahawan kosmetik, Joy Revfa bertunang dengan rakan kongsi perniagaan di Shah Alam, semalam. Joy atau nama sebenarnya, Siti Arifah Mohd Amin, 32, bagaimanapun, enggan mendedahkan identiti jejaka pilihan hati yang bakal dinikahi, tahun ini. Malah, pada perkongsian di Instagram, Joy ‘menutup’ wajah tunang dan anggota keluarganya, namun meletakkan … Read more

“Pemandu dan kekasihnya larikan diri” – Drama Band dilanggar pemandu mabuk

MALANG tak berbau apabila beberapa orang ahli kumpulan Drama Band iaitu Aepul, Daus, Padel dan seorang pekerja mereka terlibat dalam kemalangan kereta kira-kira pukul 1.30 pagi, Ahad di Penang. Menurut vokalis kumpulan, Aepul Roza, kereta mereka mengalami kerosakan sepenuhnya (total loss) selepas dilanggar pemandu kereta Vios yang dipercayai dalam keadaan mabuk. Aepul juga berkata pemandu … Read more

[VIDEO] ”Happy birthday princess, eleh mama jeles la tu”- Netizen

Kasih sayang ibu bapa terlihat apabila anak kita itu mahu berdamping dengan kita. Anak-anak yang lebih selesa memanjakan dirinya bersama kita adalah satu tanda yang bermaksud kita sebagai ibubapa telah memberikan kasih sayang yang mencukupi. Kita sebagai ibubapa harus berasa bangga jika anak-anak kita dapat merapatkan diri mereka kepada kita kerana itulah tanda mereka mendapat … Read more

Gila! Senarai Gaji Artis Terkenal Malaysia Yang Ramai Tak Tahu

Antara populariti sebuah lagu dan penyanyi memainkan peranan penting dalam karier seorang artis. Jika penyanyi itu serius dalam nyanyian sebagai karier dan ‘periuk nasi’, sudah tentu dia berusaha mencari populariti dan menempatkan diri di peringkat lebih baik dengan status seorang penyanyi popular. Bayangkan, penyanyi yang sudah popular mempunyai ramai peminat kerana mempunyai lagu popular yang sering dimainkan di radio dan muncul di … Read more

“Sanggup halalkan Najib ambil duit negara” – Orang Kampung Pertahan Najib

Umum tahu tentang pertuduhan yang dikenakan terhadap bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak — yang terpalit kontroversi salah guna kuasa dan pecah amanah melibatkan wang dalam nilai yang besar. Kes ini agak rumit, kerana ia melibatkan banyak pihak malah korang perlu faham — perbicaraan yang sedang berlangsung ketika ini adalah melibatkan SRC International … Read more

Ippo Hafiz Nukil Lagu #Kitabaikramaisayang Buat Arwah Abam Bocey

Mahu mengabadikan memori indah arwah Abam menerusi sebuah lagu, penyanyi dan komposer Ippo Hafiz menghasilkan sebuah karya indah. Mengambil judul #Kitabaikramaisayang, ia cukup sentimental apabila menggabungkan suara dua sahabat baik, Achey dan Fad. Jelasnya, walaupun dihasilkan dalam masa singkat, namun karya indah ini adalah hadiah buat semua peminat arwah Abam atau nama sebenarnya allahyarham Syed … Read more

Pelanggan Jumpa Telur Lipas, Restoran Kata Kacang Merah

‘Aku kata ini telur lipas, dia kata ini kacang merah’ Pelanggan Menemui Telur Lipas Dalam Makanan, Tapi Pihak Restoran Dakwa Itu Kacang Merah. Alangkah terkejutnya pasangan suami isteri apabila mendapati hidangan mereka yang dipesan dari restoran ‘mamak’ di Sepang ini dicemari dengan telur lipas. Jamal Firdaus pada 28 Februari 2020, berkongsi video dan gambar penemuan … Read more

Harap Maaf