Rumah ada 6 biji aircond, bil tak sampai RM70. Ini rahsianya….

Sejak kebelakangan ini, hangat diperkatakan oleh nitizen tentang isu bil elektrik naik mendadak sedangkan penggunaan sama seperti biasa. Isu ini menjadi perbualan hangat di media sosial,dada akhbar,televisyen mahupun kedai kopi. Ramai yang mendakwa,kenaikan bil elektrik adalah berpunca daripada pihak Tenaga Nasional Berhad (TNB) yang memasang meter pintar. Namun begitu,kali ini seorang pengguna media sosial yang … Read more

Adik Ni Ajar ‘Lifehack’ Baru Cara Nak Buang Make up Dekat Muka

Zaman sekarang ni ramai orang share lifehack tak kesah pasal masakan, kerja-kerja rumah atau pun makeup. Kadang-kadang lifehack yang dikongsikan tu ada yang memudahkan dan ada juga yang tak. Ianya bergantung dengan cara individu tu buat. Orang perempuan mesti akan tertarik dengan lifehack berkaitan dengan makeup kan ? Viral di Twitter melalui akaun @iemanhusna dimana dia berkongsi satu video berdurasi hampir 2 minit yang memaparkan seorang … Read more

Petua turunkan Kencing Manis dan Kolestrol dalam masa seminggu

Amalan minum air rebusan herba memang diakui telah lama disarankan oleh orang tua-tua untuk tujuan penjagaan kesihatan tubuh badan. Antara banyak-banyak minuman herba tersebut, salah satunya adalah minum air rebusan daun manggis. Apa istimewanya minum air rebusan daun manggis? Sebenarnya banyak petua dan cara rawatan alternatif yang boleh diamalkan dalam usaha menyembuhkan penyakit yang dialami. … Read more

Cara Bersihkan Rahim Selepas Haid Dengan Minum Air Rebusan Ini.

Selepas haid, sebaiknya wanita amalkan minuman yang dihasilkan dari air rebusan bahan-bahan alami. Tak perlu pun nak minum setiap hari, mencukupi jika diamalkan sebulan dua kali. Sebabnya semasa haid, kita akan kehilangan darah. Masa inilah juga keluarnya mukus mahupun sel-sel yang dah mati. Sebab itulah walaupun masih anak da ra, kita kena pelihara rahim agar … Read more

Practical Linux Server Hardening – Information Security

Securing your Linux server is important to protect your data, intellectual property, and time, from the hands of crackers (hackers). The system administrator is responsible for security of the Linux box. Linux Server Hardening Security Tips and Checklist The following instructions assume that you are using CentOS/RHEL or Ubuntu/Debian based Linux distribution. 1. Encrypt Data … Read more

Hei Sis, Ada Masalah Payudara Kendur?

Memiliki payudara yang kendur di usia muda sudah pasti menjadi igauan buat semua wanita. Ini kerana payudara merupakan salah satu “aset terpenting” buat kaum hawa. Banyak faktor yang membuatkan payudara mudah kendur, antaranya berpunca dari faktor kenaikan berat badan, rawatan penurunan berat badan, pengamalan produk jamu pelangsing dan pemakaian bra yang salah. Bagi yang mengalami … Read more

5 Cara Tangani Bos Dari Neraka Sebelum Dapat Kerja Baru!

Sebagai seorang pekerja, memang kita lali dengan perangai bos yang buat boleh darah naik setiap hari. Tetapi, memandangkan kita bukanlah keturunan kaya yang boleh hidup tanpa gaji, terpaksalah melayan. Paling tidak pun, mengumpat bersama rakan-rakan pejabat sahaja. Jadi, ini tips daripada laman berita CNBC untuk anda berdepan dengan bos dari neraka sebelum anda dapat kerja … Read more

Kisah Dan Perkara Misteri Yang Mesti Anda Tahu Jika Ke Bangkok

Jika anda pernah berkunjung ke Bangkok pasti anda tahu apakah tarikan utama pelancongan di negara Gajah Putih itu. Bangkok, Thailand memang terkenal dengan masakan tomyam-nya yang sedap, tempat membeli belah yang murah pulau-pulaunya yang indah. Namun di sebalik kemodenan dan keindahan negara Thailand itu, terdapat beberapa kisah hitam dan mistik yang mungkin tidak ramai tahu. … Read more

Doktor Dedah Terlebih Minum Air Putih Boleh Menyebabkan Sawan

Setiap kali kita mendengar tips untuk kuruskan badan, minum air putih dengan banyak antara tips paling penting. Pasti ramai tahu bahawa air putih dapat meningkatkan kadar metaolik badan dan membuatkan anda rasa kenyang. Malah, kita disarankan untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari atau bila haus. Bagaimanapun baru-baru ini tular mengenai perkongsian seorang warga Twitter … Read more

Bina rumah dengan kos RM6,100, lelaki habiskan sethn cari makanan free

SETAHUN lalu, Rob Greenfield tertanya-tanya sekiranya boleh hidup secara percuma pada abad ke-21, dan dia memutuskan untuk mencari jawapannya. Pada 10 November 2018, beliau memutuskan untuk tidak menjadi pengguna, berhenti membeli makanan dan mula membina sebuah rumah. Sebaliknya, dia mencari makanan, memakan ikan, tumbuh-tumbuhan dan memasak segala-galanya sendiri secara percuma. “Apabila saya mahu melakukannya, saya tidak pasti sama … Read more

Harap Maaf