Dua Beradik DiShir : Keluarga Tampil Cerita Sebenar

BEBERAPA minggu lalu, seorang wanita berkongs1 kisah di media sosial mengenai pender1taan separuh ny4wa dihadap1 oleh dua anaknya iaitu Aliya Mysara dan Azri Daniel yang did4kwa terk3na bvatan orang.

Berikutan tuIar sehingga meraih perhat1an pelbagai pihak, terdapat seorang “ustaz” mend4kwa s1hir tersebut dilakukan dalam kalangan ahli keluarga dimana Aliya juga ada menyebut salah satu nama ket1ka dir4wat.

Terbaru, seorang individu dikenali sebagai Rohayu Ramli yang juga adik kepada wanita terbab1t tampiI berkongs1 s1tuasi sebenar selepas tuIar pelbagai versi cerita dan video raw4tan di platform TikTok.

Menerusi sesi s1aran langsung di laman Facebook malam tadi, Rohayu menaf1kan bahawa suaminya Yudith Baharin iaitu individu yang disebut Aliya telah menghantar sih1r kepada anak-anak saudaranya.

Tonton penjeIasan dari mula hingga akh1r

Rohayu mend4kwa, dia cuba berb1ncang dan mencari jalan penyelesaian secara terttup namun kakaknya tidak mahu memberikan sebarang kerjasama sebaliknya mempercaya1 “ustaz” tersebut selain ser1ng memuat naik posting sind1ran di Facebook.

Bercerita lanjut, terdapat sekumpulan perawat bernama Wea Selamos yang terdiri daripada beberapa pengamaI perubatan IsIam telah menawarkan diri untuk mengvbat kedua-dua anak saudaranya di rumah mereka di Kelantan baru-baru ini.

Sesi raw4tan secara “live”

Selepas selesai melakukan raw4tan, keadaan menjadi kec0h apabila “ustaz” berkenaan yang turut sama membantu ketika raw4tan tersebut “dikantoikan” oleh salah seorang per4wat di situ.

Peraw4t terbab1t menjumpai satu beg milik “ustaz” itu yang berisi beberapa keping foto Rohayu dan suaminya yang telah mempunyai k3san dicucuk jarum.

“Ustaz” disoaI s1asat.. guna cara khvrafat ?

D4kwa Rohayu lagi, mungkin itu cara kakaknya untuk “menghantar semula” s1hir kepada “pemilik asal” sedangkan dia telah menegaskan bahawa dirinya dan suami tidak tergamak melakukan perbuatan syir1k tersebut.

Difahamkan, ustaz berkenaan sudah diambil t1ndakan pihak poIis dan Rohayu juga masih “bergeIut” dengan s1tuasi yang dilihat belum menemui titik noktah antara kedua-dua p1hak.

sumber : OhMyMedia

Harap Maaf