Empat Tangki Gas Dalam Perodua Alza MeIetup

SEORANG mekanik rentung selepas terprangkap di dalam kenderaan pelbagai guna (MPV), Perodua Alza yang terbakar di Jalan Kuala Terengganu-Kuala Berang berhampiran Kampung Wakaf Beruas di sini hari ini.

Dalam kejdian jam 7.05 malam itu, mngsa, Mohd. Azizi Jaafar, 37, meninggaI dunia akibat melecur hampir 90 peratus anggota badan.

Pengarah Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Terengganu, Md. Hilman Abd. Rashid berkata, pihaknya menerima panggilan kcemasan pada pukul 7.09 malam sebelum tiba ke lokasi kejdian kira-kira empat minit kemudian.

Beliau berkata, kebkaran dipercayai tercetus sewaktu mngsa sedang memandu MPV, Perodua Alza sebelum berhenti di tepi jalan sebelum kbakaran itu merebak di sebuah lagi kereta Perodua Viva yang hangus hampir 60 peratus.

“S1asatan awal menemui tiga buah tangki gas untuk kerja kimpalan serta satu tangki oksigen di tempat duduk belakang kenderaan mngsa.

“Mngsa cuba menyelamatkan diri keluar dari tingkap namun usaha berkenaan gagal dan punca sebenar kebakaran masih dalam s1asatan,” katanya ketika ditemui di lokasi kejdian hari ini.

sumber : Harian Metro, Info Bncana Terengganu

Harap Maaf