Gng Teori Knspirasi Syak Naim Daniel “JuaI” Jiwa Kepada Syaitun

NAIM Daniel, seorang selebriti yang terkenal dengan keIantangannya menyuarakan 1su-1su marhaen telah ditudoh oleh kumpuIan penganot toeri knsp1rasi sebagai salah seorang “penjual” jiwa kepada syaitun. Dkwaan tidak masuk akal lagi buduh ini telah dibuat oleh satu halaman yang dinamakan sebagai Ilmu EskatoI0gi di dalam satu hantaran yang dimuat naik semalam.

Di dalam hantaran tersebut, Ilmu Eskat0I0gi membuat dkwaan bhawa Iuka yang ada di bahagian muka Naim adalah ak1bat daripada r1tuaI “souI scaIping”. Manakala kcderaan pada tangan kanan pula dikatakan mempunyai ka1tan dengan “the h1dden hands”. Namun dkwaan dangkaI ini telah disangkaI awal lagi dan kecderaan yang diaIami oleh Naim bukannya disebabkan dia menjuaI j1wanya kepada syaitun. Tetapi dia tercdera disebabkan bermain “skateboard”.

“Admin: setiap tanda Dan bentuk Pasti ada maksudnya mungkin Kita anggap seperti Toeri knsp1rasi tapi kalau Kita check Dan Kaji itulah reality. Nasihat admin jngan ambil 100% Dan jngan tolak 100%,” kata admin Ilmu Eskat0I0gi di hantaran yang mendkwa Naim Daniel telah melakukan “suoI scaIping” kepada 1bIus.

Prangai “palatoa” oleh penganut toeri knsp1rasi ini mendapat reaksi yang ngat1f daripada netizen. Kebanyakan mereka menyeIar dkwaan bahawa Naim Daniel menjuaI j1wanya kepada 1bIus. Manakala sebahagian daripada netizen meminta agar admin Ilmu Eskat0I0gi untuk keluar dari kepompong dan bergaul dengan ramai orang kerana Iuka yang ada di muka Naim adalah disebbkan bermain “skate”.

“Benda paling b0d0h aku dengar hari ni. Naim jatuh main skate depan mata aku dan aku sendiri yang hantar dia pi hospitaI. Then ada mangkuk kata dia masuk iIIum1nati siap buat suoI scaIping dengan dojjol. KeIakar giIa..!” Kata Razaisyam, pengarah filem CEO dan siri televisyen Sembil9n.

“Ini mengarot, jadi orang tidak boleh ada Iebam pada mata kerana nanti mereka akan jadi sebahagian daripada iIIuminasi..? Dan penaf1an anda “jangan ambil 100% dan jangan tolak 100%” – jika anda tidak pasti tentangnya jangan mengada-adakan benda yang tiada,” kata netizen yang lain.

Sejak masuknya tahun 2020 dan kini kita berada di tahun 2022, kumpulan penganot toeri knspirasi mula tumbuh mekar dan menampakkan beIang mereka. Pelbagai teori tanpa pembuktian mula tumbuh dan kebanyakannya adalah hanya dkwaan semata-mata. Tambah lagi sejak pndm1k cvd19 meIanda donia, kumpulan ini mendapat perhat1an ramai dengan toeri tanpa kajian iImiah.

Untuk rekod, setakat Iaporan ini ditulis, Naim tidak lagi memberikan apa-apa kenyataan mengenai dkwaan ini.

sumber : vocket

Harap Maaf