Hawa Rizwana GagaI Menahan Air Mata KehiIangan Rakan Sekerja Ketika Bersiaran Secara Langsung Di TV3

PENGACARA Hawa Rizwana Ahmad Redzuan gagaI menahan sebak dan air mata ketika mengendalikan program Hello Doktor yang bersiaran secara langsung di TV3.

Hawa berkata, Ahad lalu adalah momen yang paling suram untuk semua kakitangan Hello Doktor apabila penolong penerbit program itu, Faris Hafifi baru menghembuskan nafas terakhir Sabtu lalu.

“Ahad lalu adalah hari yang sangat suram. Selalunya ketika program Hello Doktor bersiaran pada jam 5.30 petang, arw4h akan selalu hubungi dan bertanya mengenai persiapan saya mengendalikan program itu”.

“Dia juga selalu menjenguk saya di bilik mekap bagi memastikan saya sudah bersedia selain akan membantu dan menerangkan topik yang ingin dibincangkan pada setiap episod”.

“Nak dijadikan cerita selepas hampir sebulan Hello Doktor berehat dan kembali mula bersiaran Ahad lalu, arw4h sepatutnya ada bersama kami, tapi kami mendapat berita arw4h sudah meninggaI dunia Sabtu lalu sedangkan kami baru bermesej Jumaat lalu”.

“Keadaan di studio menjadi sangat suram apabila terdapat krew produksi yang baru pulang daripada urusan pengebvmian arw4h. Masing-masing di dalam studio sangat seb4k dan menggeIetar bila nak bercakap sehingga saya pun sukar mengawaI emosi ketika bersiaran” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by buletinfm (@buletinfm)

Menurut Hawa, pemergian Faris mengejutkan ramai pihak apabila arw4h menghembuskan nafas terakhir pada usia yang masih muda iaitu 27 tahun.

“Arwah sebaya usia dengan saya dan kami kenal sewaktu belajar bersama di Universiti Teknologi Mara (UiTM). Kami selalu ditugaskan menjadi pengacara bersama-sama”.

“Arwah sememangnya dikenali sebagai individu yang jujur, peramah, lucu dan rajin bekerja. Pemergian arw4h adalah satu kehiIangan besar buat saya kerana dialah antara individu yang selalu memberi kata semangat dan mengajar saya untuk menjadi lebih baik” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAWA RIZWANA REDZUAN (@hawarizwana)

Komen Netizen :

sumber : Harian Metro

Harap Maaf