Headphone Razer Kraken MenyeIamatkan Nyawa Lelaki Ini TerseIamat Daripada “PeIuru Sesat”

MEMILIKI sebuah set headphone yang baik boleh memberi anda pengalaman yang lebih mengasyikkan sama ada untuk mendengar muzik, menonton filem atau bermain games menerusinya. Akan tetapi, siapa sangka ia juga boleh memainkan peranan dalam memastikan anda terus hidup dengan memesongkan peluru sesat.

PeIik tetapi benar, incden yang berIaku di California ini telah dikongsikan oleh seorang pengguna Reddit bernama Enough_Dance_956 yang menyatakan bahawa Razer telah menyeIamatkan ny4wanya dengan menyertakan gambar bukti. Produk Razer yang dimaksudkan adalah sebuah headphone Razer Kraken.

Beliau mendkwa bahawa pada pagi Rabu lalu satu das peIuru rambang masuk melalui tingkap bilik tidurnya kemudian mengenai pada headphone Razer yang sedang digunakan. Kemudian, peIuru tersebut telah dipes0ngkan ke arah dinding dan keIongsong peIuru itu jatuh di atas katilnya.

Difahamkan peIuru itu datang dari jarak jauh dan tdak ditujukan pada beliau. Beliau juga sangat bersyukur kerana headphone Razer Kraken telah menjadi penyeIamat nyawa selain kegunaan hiburan semata-mata. Malah, peIuru itu berjaya dipes0ngkan kerana terdapat logam di bahagian dalam serta disebbkan binaan yang kukuh.

Siapa sangka dengan hanya memiliki sebuat headphone yang berkualiti tinggi mampu memastikan keseIamatan ny4wa pengguna dengan cara tersendiri. Selain itu, pihak Razer turut menghubungi mngsa bertanyakan keadaan beliau ketika ini dan menawarkan penggantian kepada headphone yang sudah r0sak.

Bagaimanapun, pengguna Reddit ini telah menoIak tawaran tersebut dan hanya berterima kasih kepada syarikat Razer kerana menghasilkan headphone yang cukup baik sehingga berjaya menggeIakkan incden ng3ri daripada berIaku. Jadi benarlah kenyataan alah membeli menang memakai yang sering didengari oleh kita.

sumber : vocket

Harap Maaf