Ikan Koi Goreng Kunyit Hidangan Atas Meja Buat Pemuda Ini Terkesima

MEMILIKI dan membela haiwan peliharaan mungkin menjadi satu terapi bagi sesetengah orang terutamanya dalam situasi seperti sekarang ini. Baru-baru ini, seorang lelaki berkongsikan kejadian lucu dan trag1s yang berlaku pada ikan koi yang dipeliharanya ini.

Ikan tersebut yang merupakan haiwan yang dibelanya telah mat1 namun dia tidak menyangka akan berlaku satu kejad1an trag1s pada ikan tersebut. Video tersebut tuIar dikongsikan apabila ia meraih lebih dari dua puluh juta tontonan setakat ini.

@leonardoxdeasisI wish I was joking ##fyp♬ Spongebob – Dante9k

Di dalam video yang dikongsikan ini, lelaki ini memberitahu ikan koi yang dipeliharanya itu telahpun mat1 baru-baru ini. Tetapi dia langsung tidak menyangka ibunya akan mengambil ikan yang telah mat1 itu untuk dijadikan makanan buat mereka sekeluarga.

Lebih mengejutkan, lelaki itu sempat berkongs1kan ikan yang telah siap digoreng itu yang disediakan oleh ibunya. Sebaik sahaja dia melihatnya, lelaki itu memberikan reaksi wajah yang terkejvt dan tergamam dengan kemunculan ikan itu di atas meja makan.

ikan peliharaan

Dalam masa yang sama, si ibu yang berada di situ hanya mampu tersenyum sahaja semasa dirakamkan oleh anaknya itu. Turut dapat dilihat di atas meja itu adalah nasi yang telah siap disediakan oleh ibunya itu bersama-sama ikan koi yang digorengnya.

Meninjau di ruangan komen, netizen turut sama terkedv melihat nasib trag1s yang berlaku pada ikan tersebut. Namun ada juga yang memberitahu ibu mereka juga pasti akan melakukan perkara yang sama seperti wanita itu kerana tidak mahu membazir.

“Sedap ke rasa dia.”

lelaki terkedu

“Dia tak nak bazirkan makanan tu.”

ikan

“Benda yang sama mak aku akan buat.”

komen

“Niat dia baik tapi boleh jadi travma…”

tik tok

sumber : HCL

Harap Maaf