“Ini ReaI Fighter Dari Malaysia” – Ramai Sebak Lihat PesiIat Negara Terus BerIawan DaIam Keadaan Cdera

SEJAK semalam, video pesilat negara, Al Jufferi Jamari yang kelihatan cdera sewaktu menentang pesilat dari Indonesia, Iqbal Candra Pratama sedikit membuatkan penyokong team Malaysia pan1k.

Walau bagaimanapun, menerusi laporan dari Astro Arena, kecederaan yang dialami pesilat berkenaan tidak serius.

Video buat ramai keluar air mata

Namun begitu, tuIar video ketika Jufferi Jamari menahan kesak1tan di bahagian bahu kanan ketika di pusingan kedua ketiga menyertai kategori 70-75kg.

Hal tersebut dikngsikan semula oleh seorang pengguna tikTok dikenali sebagai @kismiskur_kur apabila jelas kelihatan wajah menahan sak1t atlet berkenaan namun tetap kuat untuk meneruskan perlawanan.

Berjoang demi negara

Semangat tinggi yang ada dalam diri Al Jufferi itu telah membuatkan ramai sebak lebih-lebih lagi video yang dimuat naik disertakan sekali lagu Standing In The Eyes Of The World dendangan ratu rock negara, Ella.

Mana taknya, usaha besar atlet-atlet negara dalam memastikan lagu Negaraku berkumandang di bumi orang membuatkan kita sebagai rakyat Malaysia sama-sama terharu walaupun mereka harus berjuang menahan kesak1tan untuk mara ke babak selanjutnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jufferi Jamari (@jufferijamari)

Sak1t macam mana pun buat demi Malaysia

Sehubungan dengan perkngsian tersebut, rata-rata warganet yang menonton video rakaman ketika perlawanan suku akhir berkenaan mengakui seb4k melihat ekspresi Al Jufferi ketika mengalami kcdraan.

Mereka mendoakan agar pesilat serta atlet-atlet yang sedang berjoang di Hanoi terus bersemangat serta dapat melakukan yang terbaik buat negara Malaysia yang tercinta.

Lagu pun main peranan

Terharu dengan perjoangan atlet²

Semangat tak pernah luntur

Air mata mengalir tengok dia tahan sak1t

Respect juga fighter Indonesia yang berhenti meny3rang masa jatoh

Seb4k tengok dia tahan sak1t

Semoga cepat sembuh

Walau bagaimanapun, menerusi Instagram Astro Arena sempat berkngsi keadaan terkini Al Jufferi yang sudah pun menerima rawatan. Masing-masing mendoakan agar pesilat-pesilat negara diberi kesihatan yang baik serta segera sembuh untuk peringkat seterusnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Astro Arena (@astroarenahd)

Sebelum ini, seorang lagi pesilat negara iaitu Ahmad Atif Irshad turut mengaIami kcderaan selepas pesilat dari Filipina, Mark James Lacao melepaskan tumbukan ke arah muka Ahmad Atif sehingga tak dapat meneruskan pertarongan.

Kemenangan diberikan kepada pesilat negara dimana pesilat Filipina telah dibataIkan penyertaannya.

sumber : OhMyMedia

Harap Maaf