Kebaikan MakCik Ini Telah Membuat Banyak Mata Netizen Masuk Habuk

DALAM era pandem1k c-19 ini, ramai yang terkesan dek kerana pelbagai prosedur operasi standard (SOP) serta per1ntah kawaIan pergerakan (PKP) yang perlu dipatuh1.

Baru-baru ini, tuIar sebuah video memperIihatkan seorang makcik sedang berniaga di tepi jalan didatangi oleh seorang pemuda yang meminta segelas air kerana kehausan.

Dalam pada itu, pemuda tersebut turut memakIumkan bahawa dia t1dak dapat membayar air tersebut kerana dompetnya tert1nggal.

Biarpun setelah mendengar kenyataan pemuda, makcik itu t1dak kisah malah dia terus menyediakan segelas air untuk memberikan kepada pemuda terbabit.

Diri sendiri struggIe tapi masih boleh bersedekah

Menurut pemuda berkenaan, dia melihat pakaian makcik itu sudah koyak di sana-sini dan sudah tentu sahaja perniagaannya juga terjej4s di saat pandem1k ini.

Bagaimanapun, dia sedikit pun tidak Iokek untuk bersedekah dan berkongs1 rezeki dengan insan yang memerlukan.

Difahamkan lagi, video itu hanyalah sekadar Iakonan dan di pengakh1rannya pemuda itu membayar air tersebut serta memberikan hadiah telekung kepada makcik berhat1 muIia terbab1t.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata net1zen berasa seb4k menyaks1kan perkongs1an berkenaan. Dalam pada itu, mereka mendoakan agar makcik itu dimurahkan rezeki.

Menangis tengok video ni

Semoga dimurahkan rezeki selalu

Orang kaya sebenar

Makcik berjiwa besar

sumber : OMM

Harap Maaf