Keterangan Telah DiAmbil, Kebenaran Bakal Menghampiri

BERHUBUNG m1si kemanus1aan di Semenanjung G4za, PaIestin pada Julai lalu, pihak polis telah selesai mengambil keterangan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G4za Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman dan penyanyi rap, Ariz Ramli atau lebih dikenali sebagai Caprice.

Keterangan Caprice & Nadir Diambil Menerusi E-Mel

Dipetik dari Iaporan Harian Metro, Ketua Polis Daerah Wangsa Maju Superitendan Ashari Abu Samah menyatakan bahawa kedua-dua individu itu selesai diambil keterangan menerusi e-mel.

“Kita sudah menghantar soalan-soalan yang perlu dijawab kepada mereka pada 29 Ogos lalu sebelum mereka selesai menjawab semua soalan diberikan oleh pegawai peny1asat yang meny1asat k3s ini.”-Ketua Polis Daerah Wangsa Maju

Pihak Polis Berpuas Hati Dengan Kerjasama Yang Diberikan Oleh Kedua-Dua Individu

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju menambah, pihaknya berpuas hati dengan kerjasama yang diberikan kedua-dua individu berkenaan kepada polis.

“Ketika ini kami dalam proses untuk melengkapkan kertas s1asatan k3s berkenaan. Sebaik sahaja kertas s1asatan dilengkapkan, ia akan dirujuk kepada Timbalan Pendkwa Raya untuk t1ndakan lanjut.”-Tambahnya

Keterangan Ebit Lew Telah Dirakam Untuk Bantu S1asatan

Pada 22 Julai lalu, Ebit Lew dilaporkan hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju untuk dirakam percakapan berkaitan 1su tersebut.

“Setakat ini hanya dia (Ebit) yang dipanggil untuk memberi keterangan dahulu, jika ada keperluan kita akan panggil individu-individu yang berkaitan.”-Ketua Polis Daerah Wangsa Maju

Sebelum ini, pendakwah terkenal itu menafikan dkwaan Muhammad Nadir Al-Nuri yang mendakwa pihaknya membayar ratusan ribu dolar kepada syarikat Hala untuk memasuki G4za dan menyifatkan dakwaan itu sebagai f1tnah yang melampau.

Selain itu, nama Caprice menjadi menjadi bualan ramai setelah menddahkan tegurannya kepada pendakwah terkenal, Ebit Lew mengenai rungutan yang didkwa diterima daripada penduduk Gaza mengenai cara pendakwah itu menghulurkan bantuan termasuklah perkongsian yang dilakukan melalui media sosial.

Kita doakan semoga k3s ini dapat diselesaikan dengan baik.

sumber : MuraiMY

Harap Maaf