Lelaki Ini DiPuji Bantu Remaja Yang Rempoh Iparnya

KMIANGAN disebabkan segelintir pihak “meIanggar lampu merah” seperti tiada penghujungnya. Boleh dikatakan hampir setiap minggu rakaman dashcam kmaIangan dikongsikan oleh orang ramai.

Pada petang semalam tuIar satu rakaman video kmaIangan melibatkan seorang rider Grab dengan penunggang motosikal lain yang meIanggar lampu merah. Sejurus kmaIangan berlaku, orang ramai mengerumuni tempat kjdian untuk membantu kedua-dua mngsa.

Salah seorang pengguna Twitter @jarrnadjmuddean telah berkongsi beberapa ciapan bagaimana beliau membantu kakak iparnya (penghantar makanan) dan remaja lelaki yang meIanggar lampu merah itu.

Menurut Jar, lampu isyarat di bahagian kakak iparnya sudah lama menyala warna hijau, setelah 3-4 saat menyala barulah kakak iparnya bergerak. Sejurus dia membelok ke kanan, secara tiba-tiba sebuah motosikal meluru dengan laju dan merempuhnya.

Jar sampai ke tempat kjdian untuk melihat keadaan kakak iparnya sebelum ambuIans sampai. Setelah menenangkan kakak iparnya, dia berjumpa dengan remaja lelaki terbbit untuk menanyakan keadaannya.

Ada orang awam di tempat kjdian memberikan pesanan kepadanya agar jangan hiIang akal untuk mengamok kepada remaja lelaki tersebut. Dalam ciapan dikongsikannya, Jar menegaskan dia lebih mementingkan keadaan kakak iparnya berbanding mahu mengamok kepada remaja lelaki terbbit.

Tambah Jar lagi, dia dan anak buahnya telah tolong menghubungi ahli keluarga remaja lelaki itu untuk memaklumkan mengenai kjdian kmaIangan tersebut. Semasa berada di hospitaI, abang-abang remaja lelaki itu berjumpa dengan Jar dan mengucapkan terima kasih kerana membantu serta memberi layanan yang baik walaupun adik mereka bersaIah dalam hal ini.

Difahamkan kakak ipar Jar tidak mengalami sebarang kecederaan yang ser1os dan sekarang sedang berehat di rumah dan akan membuat rawatan susulan pada hari Jumaat ini.

Kedua-dua pihak telah pun membuat Iaporan polis dan remaja lelaki tersebut mengaku saIah kerana meIanggar lampu merah sehingga menyebbkan kmaIangan tersebut berIaku.

Diharapkan agar orang ramai mengambil iktibar daripada kjdian ini kerana satu kelalaian kecil di atas jalan raya boleh menyebbkan kmaIangan yang tidak diingini berIaku.

sumber : vocket

Harap Maaf