Lelaki Positif CVD-19 Maot KemaIangan

LELAKI positip cvd-19 ingkar perintah kvarantin maut apabila motosikal ditunggang merempuh trak pikap selepas langgar lampu isyarat merah berhampiran Institut Kemahiran Mara (IKM) di sini, hari ini.

Dalam kejdian jam 11 pagi itu, mangsa berusia 25 tahun yang memakai gelang pink itu meninggaI dunia di lokasi kejadian ak1bat p4rah di kepala manakala pemandu Mitsubishi Triton, lelaki berusia 46 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Superintendan Anuar Abd Rahman berkata, hasil siasatan awal mendapati pemandu trak pikap yang bekerja sebagai tukang paip itu dari arah Kelab Cinta Sayang menghala ke Lagenda Height.

Menurutnya, ketika trak pikap itu bergerak sejurus lampu isyarat merah bertukar hijau, tiba-tiba motosikal ditunggang mangsa datang dari arah kiri merempuh bahagian kanan trak pikap terbabit.

“Pemeriksaan mendapati mngsa menunggang motosikal dengan laju dan turut melanggar lampu isyarat merah.

“Mngsa meninggal dunia di lokasi akibat parah kepala dan kejdian turut dilihat beberapa saksi yang menggunakan laluan terbabit,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Anuar berkata, semakan dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mendapati mngsa dis4hkan positip cvd-19 dan memakai gelang pink.

“Selain itu, siasatan lanjut juga mendapati mngsa adalah orang dikehendaki polis serta mempunyai 14 rekod lampau bersab1t k3s d4dah dan jnayah.

“Mayat dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar untuk bedah s1asat dan k3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

sumber : Harian Metro

Harap Maaf