Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Dakwah Serta Ajar Amalan Syikin..?

SETELAH sekian lama, netizen mengumpul bahan bukti dan telah membuat pendedahan tentang penyampaian ilmu Ustaz Muhaizad Al Yamani yang didakwa menipu dan mengajak kepada amalan syirik ketika berceramah.

Bukan itu sahaja, Ustaz Muhammad Fahmi juga menegur secara terbuka kecenderungan ilmu Ustaz Muhaizad yang menyimpang dengan ajaran agama Islam di laman Facebook.

Manakala di Twitter, netizen menyenaraikan penyelewangan Ustaz tersebut dengan mengumpulkan bukti-bukti video ceramah yang dimuat naik dalam Youtube.

Ustaz Muhaizad yang sering berceramah di kawasan perkampungan terutaman di Kelantan mempunyai pengikut yang ramai dan ada juga yang taksub dengan cara penyampaian dakwahnya.

Antara penipuan yang dilakukan ketika berdakwah adalah pameran artifak Nabi, menyebarkan hadis palsu, mengatakan zikir amalan Nabi berat untuk dilakukan, mengajar kesyirikan dan banyak lagi.

Namun perbuatan Ustaz ini seperti tiada tindakan yang tegas diambil oleh jabatan agama terutamanya di Kelantan, tempat dia sering menyampaikan ilmu dakwahnya. Aduan telah dilakukan oleh netizen dan harap tindakan segera boleh dilaksanakan untuk mengekang aktiviti dakwah yang bertentangan ajaran Islam.

Ustaz yang menyampaikan dakwah di kawasan perkampungan memang membahayakan jika tidak dipantau tambahan pula kawasan pedalaman yang tidak mempunyai akses internet yang baik. Apa pendapat anda..?

sumber : cari

Harap Maaf