“Orang Kaya Sekalipun Sampai Masa, Duit Banyak Pun Tak Membantu,”

Menyedari hakikat kekayaan tidak mampu membeli kesihatan, Datin Seri Shahida berkongsi pengalaman sewaktu mengambil darah di hospital baru-baru ini.

Ulasnya, pertemuan dengan seorang wanita dikenali sebagai Yatie cukup terkesan di hati ibu kepada tiga cahaya mata ini.

View this post on Instagram

kita dah makan dah kenyang…..awak makan apa hari ni?? . Tudung satin dari @as.legacymalaysia

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Hidup ini cukup singkat dan ramai meninggal di usia muda, apa yang penting adalah takwa kepada Allah. Harta sama sekali tidak boleh membawa mati.

Bila pakai hijau saya selalu ingat memori jadi gadis sunsilk di library 14 tahun yg lalu ketika berumur 20 tahun.

“Tadi pergi ambik darah di hospital bersembang dgn kakak yg baik @yatiekitchen ….saya tanya dia kak yatie kenapa akk sayang kerja kat hospital.

“Jawapan dia kat sini kak yatie banyak dapat pengalaman……orang kaya sekalipun sampai masa dia sakit dan Allah tarik nyawa dia duit banyak pun x membantu….kak yatie tengok dari pesakit tu sihat sampai dia disahkan kanser,rambut dia botak,kurus sehingga dia meninggal…….maksudnya sehebat dan sekaya mana pun kita sampai masa Allah tarik nyawa bila2 sahaja….kak yatie nasihat saya katanya hidup ni singkat je….banyak orang meninggal di usia muda….jadi nikmati lah hidup yg ada…jgn stress2…bahgia dgn org keliling dan syg diri sendiri…paling penting jgn lupa Allah SWT.

“Begitulah kadang2 kerja juga satu ibadah kita dan juga kita belajar dari melihat pengalaman orang lain….mudahan kita semua diberi kesihatan yg baik dan kebahagiaan walau tidak di dunia Insya Allah Akhirat.

Allah dah janji selagi mana kita taat padanya Insya Allah ada ganjaran hebat menanti kita, mudahan saya juga diberi hidayah dlm menuju kejalannya,” jelasnya panjang lebar.

 

View this post on Instagram

Bila pakai hijau saya selalu ingat memori jadi gadis sunsilk di library 14 tahun yg lalu ketika berumur 20 tahun… . Tadi pergi ambik darah di hospital bersembang dgn kakak yg baik @yatiekitchen ….saya tanya dia kak yatie kenapa akk sayang kerja kat hospital… . Jawapan dia kat sini kak yatie banyak dapat pengalaman……orang kaya sekalipun sampai masa dia sakit dan Allah tarik nyawa dia duit banyak pun x membantu….kak yatie tengok dari pesakit tu sihat sampai dia disahkan kanser,rambut dia botak,kurus sehingga dia meninggal…….maksudnya sehebat dan sekaya mana pun kita sampai masa Allah tarik nyawa bila2 sahaja….kak yatie nasihat saya katanya hidup ni singkat je….banyak orang meninggal di usia muda….jadi nikmati lah hidup yg ada…jgn stress2…bahgia dgn org keliling dan syg diri sendiri…paling penting jgn lupa Allah SWT.. . Begitulah kadang2 kerja juga satu ibadah kita dan juga kita belajar dari melihat pengalaman orang lain….mudahan kita semua diberi kesihatan yg baik dan kebahagiaan walau tidak di dunia Insya Allah Akhirat…. . Allah dah janji selagi mana kita taat padanya Insya Allah ada ganjaran hebat menanti kita❤️❤️….mudahan saya juga diberi hidayah dlm menuju kejalannya…

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Satu peringatan yang cukup baik untuk dijadikan pedoman.

View this post on Instagram

Morning Selfie with ❤️❤️….. @yusoffalqardawi_terlajaklaris punya muka ialah muka malas nak layan?

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Foto : Instagram DS Shahida

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Harap Maaf