Paksa Bayi Bawah 6 Bulan Makan Makanan Pejal, Video Ini Buat Netizen Panas Pada Si Ibu

SETIAP ibu bapa pasti mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Namun ada ibu bapa di luar sana seolah tidak bersedia untuk mempunyai anak sehingga sanggup mengana1ya anak mereka.

Baru-baru ini tuIar perkongsian seorang pengguna di aplikasi TikTok yang memuat naik semula video daripada Indonesia yang memksa anaknya bawah 6 bulan makan.

Pengguna yang berkongsikan video tersebut mengatakan ibu berkenaan sudah pun memadam video menyuap anaknya makan namun sempat merakam beberapa video.

Gram dengan video berkenaan pengguna dikenali sebagai Mya Sarah itu meluahkan rasa kasihan dengan byi berkenaan. Ujarnya, bayi bawah enam bulan tidak boleh disuap makanan pejal kerana b1mbang boleh menybabkan usus pecah.

Tegasnya lagi, jika tidak ada ilmu tidak perlu ada anak kerana hanya mengan1aya bayi berkenaan.

Video tersebut turut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang turut merah dengan t1ndakan ibu berkenaan yang mengikat tangan bayi berkenaan sambil menyuap makan.

Kata netizen lagi, sebagai ibu yang baru lahirkan anak lebih peka dan jika tidak tahu bertanya kepada yang lebih arif terutama ibu bapa atau boleh sahaja melakukan carian di internet.

Malah, ada seorang netizen meluahkan rasa brang kerana dia yang belum berkahwin pun tahu bahawa bayi di bawah usia enam bulan tidak boleh diberi makan pejal kerana saiz mereka yang kecil.

Menerusi komen, ada yang mengatakan si ibu berkenaan tidak lagi lagi menyuap makanan kepada anaknya, namun ianya berdasarkan tinjauan perkongsian di video sahaja.

Namun, dalam perkongsian video terbaru, bayi berkenaan dilihat dalam keadaan baik-baik sahaja.

sumber : GulaPop

Harap Maaf