Pekerja JnT Ini Buat Hal Dengan Viralnya Video Ini Tapi Ia Menguntungkan JnT

MEMANDANGKAN sekarang ini kita digalakkan untuk duduk di rumah sahaja, mestinya ramai yang selesa membeli barang secara online sahaja. Dalam banyak-banyak barang yang dibeli, tahukah anda ikan hidup juga boleh dibeli secara atas talian?

Itulah s1tuasi yang dikongsikan oleh seorang pekerja kurier ini apabila dia menerima bungkusan ikan hidup untuk dihantar. Reaksinya semasa menerima bungkusan itu juga turut sama membuatkan netizen berdekah melihatnya.

@acak_eastPos ikan hidup dapat layanan VVIP ##fyp ##foryoupage ##foryou ##mstarmalaysia

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Di dalam video yang dikongsikan ini, pekerja itu memberitahu ini adalah kali pertama dia melihat bungkusan ikan hidup yang perlu dihantarnya. Malah turut dapat dilihat terdapat tulisan label “Ikan Hidup” pada bungkusan itu yang ditulis oleh penjual.

Apa yang menarik perhatian ialah reaksi pekerja kurier itu yang kemudian menjaga bungkusan itu dengan begitu cermat sekali. Dia turut meletakkan bungkusan itu begitu dekat dengan aircond di dalam keretanya kerana bimbang ikan tersebut mati.

bungkusan

Dalam masa yang sama, pekerja itu sempat berseloroh hanya bungkusan itu yang menerima layanan VVIP seperti itu memandangkan di dalamnya ada terdapat haiwan hidup yang perlu dijaga nyawanya.

Di ruangan komen, netizen turut sama terhibur melihat bagaimana pekerja itu menjaga bungkusan ikan hidup itu. Ada juga yang memberitahu mereka juga sering kali membeli ikan hidup secara atas talian dan berjaya menerimanya dengan selamat.

“Adik saya selalu beli ikan online tapi ternyata ikan tu hidup…”

pekerja kurier

“Laki aku pun beli ikan guna pos. Alhamdulillah masih hidup sampai harini.”

ikan hidup

“Ikan nak rentas negeri tu…”

komen

“Ikan laga memang lasak kalau pakai pos sekalipun…”

tik tok

sumber : HCL

Harap Maaf