Pengurus Tangmo Nida – Wisapat Sand DiTngkap

SUSULAN s1asatan k3s kemat1an mendiang Tangmo Nida, w4ran t4ngkap dikeluarkan ke atas seorang individu bernama Wisapat Sand Manomairat yang juga pengurus aktres berkenaan.

Wisapat, 35, merupakan antara lima individu terakhir bersama Tangmo sebelum pelakon itu terjatoh dari sebuah bot di Sungai Chao Phraya dan Iemas pada 24 Februari lalu.

Sementara itu, pihak polis Nonthaburi turut menfaiIkan dua lagi pertudohan tambahan terhadapan dua sspek kes ini iaitu Tanupat Lerttaweewit yang merupakan pemilik bot dan Phaibon Trikanjananun (pemandu bot).

Kedua-dua mereka ini dilihat hadir ke balai polis Daerah Muang pada Sabtu untuk memberi keterangan.

Ini merupakan kali ketiga mereka hadir dan mereka harus berbuat demikian dalam selang tempoh masa lima hari.

Tanupat dan Phaibon sebelum ini didkwa atas tudohan kecuaian sehingga menyebbkan kemat1an.

Dua pertudohan tambahan pula adalah kerana memberi kenyataan paIsu dan menghapuskan bahan bukti.

Mereka sebelum ini menaf1kan pengambiIan minuman keras di atas bot semasa kjdian berIaku.

Pihak polis bagaimanapun menemui beberapa botol minuman k3ras dan bahan bukti yang terkait dengan Tangmo telah dicampak ke dalam sungai.

Untuk rekod, Tangmo ditemui selepas dua hari terjatoh dari bot.

Hasil b3dah s1asat mengesahkan punca kemat1an ak1bat Iemas kerana terdapat kesan lumpur pada bahagian pada paru-paru.

Bagaimanapun b3dah s1asat kali kedua terpksa dijalankan berikutan pelbagai spekuIasi timbul dan turut mengaitkan knsp1rasi pihak berkuasa.

Sebelum ini, media Thailand meIaporkan b3dah s1asat kedua yang dijalankan ke atas m4yat Tangmo mengesahkan terdapat 22 kesan Ioka di kakinya.

Bagaimanapun, pihak pakar patologi, CIFS tdak menemui sebarang kesan gigi dan tulang yang p4tah atau Ioka di muka serta kepala Tangmo seperti dibangkitkan oleh ibunya, Panida Sirayootyotin.

sumber : mStar

Harap Maaf