PU Amin Dibayar Freemason Untuk Sebarkan Kebaikan Vksin

SEHINGGA kini, laman media sosial terus hangat dengan komen-komen dilontarkan golongan ant1vks1n yang mengaitkan teori yang kononnya ia sebahagian daripada agenda Y4hud1, dajaI mahupun Freem4s0n.

Malahan, mereka yang berusaha menyebarkan fakta mengenai vks1n pula dikatakan sebahagian ejen Freem4s0n seperti yang diterima Pencetus Ummah (PU) Amin.

Mungkin kerana kerap berkongsi mengenai keperluan mengambil vks1n C0V1D19, PU Amin dituduh apabila dikatakan telah dibayar oleh organ1sasi Freem4s0n seperti yang dikongsikan di Instagram Story miliknya.

“Ada yang kata saya dibayar oleh Freemason dengan harga RM20,000 sebulan untuk ajak orang ambil vks1n.

“Wow tapi baik RM100,000 sebulan kaya kot,” ujarnya.

Dalam pada itu, beliau turut mengajak pengikutnya untuk sertai live Instagram pada 10 malam ini bersama Mat Dan untuk membongkarkan hal tersebut.

Tambahnya, hukum vks1n adalah harus dan ia juga mengikut sarana ilmuan agama dan perubatan.

“Bila kita ini jahiI (termasuk saya) maka kita ikut saranan ulama dan pakar perubatan.

“Tanggungjawab saya menyampaikan manfaat vks1n telah selesai. Kita tak taasub vks1n pun tapi itu saja cara klinikal ini bagi bendung w4bak supaya tak jadi ganas,” katanya.

PU Amin Dituduh Freemason

Terdahulu, PU Amin memuat naik hantaran memaparkan sijil vks1n berusia lebih 120 tahun, yang dipercayai dikeluarkan pada zaman Empayar Uthman1yah.

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi netizen yang mana segelintirnya menganggap pendapat itu sebagai tidak relevan pada situasi masa kini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin)

Jelas menunjukkan bahawa penggunaan vks1n untuk melindungi pesak1t dan mencegah v1rus terus mengg4nas dalam sejarah perubatan dan pencegahan penyak1t bukan perkara baharu.

Malahan, akhir-akhir ini program vks1nasi sedikit demi sedikit mula menunjukkan impak pos1tif dengan menurunkan kadar k3s ser1us C0V1D19.

sumber : odisi

Harap Maaf