Satu asrama gempar ins1den h1steria dan muncul kelibat wanita dada berlubang

KETIKA mendapat taw4ran memasuki sekolah berasrama penuh, Azrul Nasri orang paling gembira kerana segala usahanya ketika menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) akh1rnya berbayar.

Sejak di tingkatan satu lagi dia bercita-cita untuk masuk ke sekolah berasrama penuh kerana ingin mengikut jejak langkah seperti dua abangnya.

Mendengarkan cerita kehidupan di asrama daripada abang-abangnya membuatkan Azrul teruja untuk hidup berdikari bersama rakan-rakan baharu.

Namun bayangannya itu bertukar menjadi mimpi nger1 yang tidak dapat dilupakan meskipun sudah beberapa tahun meninggalkan alam persekolahan.

Mana tidaknya, ketika minggu suai kenal, semua pelajar dikejutk4n dengan kes h1steria di asrama perempuan dan kejad1an itu mereb4k seorang demi seorang sehingga membuatkan satu sekolah menjadi kec0h.

Kelibat

Azrul memberitahu dia sendiri pernah terlihat kelibat wanita berjalan di koridor asramanya.

“Setiap kali dengar suara pelajar wanita menjerit akibat h1steria dan dir4suk, bulu roma saya memang merem4ng apatah lagi seorang demi seorang dir4suk.

“Kec0h keadaan sekolah ketika itu dengan pelbagai kejadian pelik sehingga guru terpaksa menghent1kan minggu suai kenal yang sedang berlangsung,” imbaunya.

Belum reda dengan kejad1an hister1a, situasi di sekolah ketika itu sekali lagi kec0h apabila ada beberapa pelajar di asrama lelaki ternampak kel1bat seorang wanita berambut panjang berjalan di koridor asrama mereka.

Malah cerita Azrul dia sendiri pernah terser3mpak dengan kel1bat itu ketika ke bilik air pada pukul 2 pagi sehingga dia mengalami demam dan terp4ksa dibawa ke klinik.

Imbaunya, wajah kel1bat itu cukup menakvtkan dengan mata merah menyala dalam kesam4ran malam, dadanya mempunyai lubang berserta d4rah.

“Ada juga yang ternampak kel1bat sama menggendong seorang budak kecil ketika ke tandas membuatkan ramai yang keluar berteman selepas itu.

“Hidup kami memang dalam ket4kutan sehinggakan setiap malam kami berkumpul solat berjemaah dan membaca al-Quran sebagai pendinding diri,” ujarnya.

Azrul memberitahu ins1den itu berlaku hampir sebulan sehinggakan pelajar perempuan yang diganggu diarahkan pulang ke rumah masing-masing kerana bimbang akan ada kejadian lebih burvk berlaku.

Paling mer1saukan katanya, usaha pihak sekolah dan warden asrama memanggil beberapa orang ustaz untuk memul1hkan keadaan juga tidak berhasil malah g4ngguan lebih t3ruk berlaku.

Sehinggalah pada suatu malam kata Azrul, semua pelajar berkumpul di surau untuk solat berjemaah dan membaca surah Yasin sebelum mereka digemp4rkan dengan seorang pelajar lelaki dir4suk.

Pada awalnya kata Azrul ramai tidak perasan perubahan sikap pelajar itu namun ketika semua ingin bersurai lelaki itu tiba-tiba mer4cau dan menangis.

“Kebetulan ada seorang ustaz di situ dan beliau cuba memulihkan pelajar itu dan bertanya kepadanya punca ia datang menggangu semua pelajar di sekolah itu.

Pokok Pisang

Azrul tidak menyangka perbuatan rakannya kencing di pokok pisang telah menimbulkan kekec0han di sekolahnya.

“Kami semua terg4mam apabila pelajar itu mengeluarkan suara gar4u, wajahnya berubah pucat sebelum menunding ke arah seorang rakan saya.

“M4khluk yang merasuk pelajar itu memberitahu rakan saya telah membu4ng air kecil di rumahnya sebelum pelajar itu tiba-tiba bangun dan ingin meny3rang rakan saya,” katanya.

Mujur kata Azrul ramai pelajar lain memeg4ng erat lelaki itu ketika ustaz meny0alnya untuk mendapatkan jawapan kepada g4ngguan yang berl4ku.

Sementara itu, meskipun b1ngung dengan tuduhan itu, mereka mula teringat akan kejad1an rakannya itu hendak terkencing ketika keluar dari dewan selepas selesai aktiviti suai kenal.

Katanya, rakannya itu kenc1ng di sebuah pokok pisang emas yang terdapat di belakang dewan.

“Lebih men4kutkan makhluk itu tiba-tiba mer4suk rakan saya itu sebelum bert1ndak memvkul dirinya sendiri sehinggakan 10 pelajar lain terp4ksa memeg4ngnya sebelum ustaz melakukan raw4tan.

“Saya masih ingat rakan saya itu demam hampir seminggu selepas kejad1an itu dan dia bertukar menjadi pendiam namun keadaannya pul1h tidak lama kemudian,” katanya.

Azrul berkata, sehingga kini setiap kali dia melihat pokok pisang, dia akan teringat perist1wa itu dan ia bukan memori yang ingin diken4ng.

sumber:mstar

Harap Maaf