Stress Dengan Sasaran Yang Tinggi, Para Guru Gantung Sepanduk Usir ‘Pengetua M3ntal’

Umum mengetahui bahawa kerjaya sebagai seorang guru sememangnya perlu mempunyai nilai kesabaran yang tinggi disebabkan tekanan kerja yang mampu menggvgat em0si.

Suasana kerja yang ‘tertekan’ mampu membuat seseorang itu melakukan tindakan yang luar daripada kaw4lan. Terbaharu, tular sebuah perkongsian tweet @Mxstaqim1 yang memuat naik satu gambar sepanduk berbavr hasvtan para guru di sekolah berkenaan untuk mengvsir pengetua sekolah yang digelar ‘pengetua m3ntal’.

Berdasarkan sepanduk berkenaan, rata-rata guru di sekolah berkenaan menggesa pihak berwajib untuk memindahkan pengetua tersebut untuk bertugas di sekolah yang lain demi mengembalikan kejayaan dan kecemerlangan SMK Bandar Baru Seri Petaling. Berikut beberapa perkongsian tweet daripada netizen yang berseloroh mengenai isu ini.

Berharap perkara ini boleh diselesaikan dengan cara yang baik oleh kedua-dua belah pihak. Betul kata orang sabar itu ada limit. Namun dalam kes ini nampaknya para guru sudah hilang sab4r dengan sikap pengetua yang memberikan tekanan kerja yang melampav.

Sumber: Twitter @Mxstaqim1 via TheVocket

Harap Maaf