Seminggu Abby Abadi ambil anak angkat ketiga – “Mula-mula macam berat, tiada persediaan langsung!

MESKIPUN sudah memiliki sepasang anak angkat, pelakon Abby Abadi dan suami, Muhammad Faizal mengambil keputusan menambah seorang lagi bayi perempuan berusia sembilan hari dijadikan anak mereka. Menurut Abby, pada awalnya dia dan suami tiada hasrat menambah anak angkat, namun secara kebetulan mereka memutuskan untuk memelihara bayi diberi nama Maira Darda Farisa itu. “Kehadiran Darda luar dari … Read more

Dituduh Tayang Anak Di IG – Abby Abadi Minta Netizen Solat Tenangkan Diri

“Tak habis2 promote anak dia yang ni. Tau la cantik, tapi simpan la elok2 tak payah buat tatapan umum sangat.” Itu antara komen dari netizen pada ruangan komen di laman Instagram Abby Abadi apabila memuat naik gambar anak keduanya, Marissa. Dengan kapsyen meminta agar peminat anaknya memberi fokus kepada baju yang dipromosikan di situ dan … Read more

Anak Abby Abadi meninggal dunia

SELEPAS lebih dua bulan bertarung nyawa, anak kepada pelakon Abby Abadi, Muhammad Danial Firman Faizal meninggal dunia akibat komplikasi pada hati. Berita sedih itu dikongsikan Abby dan suami, Muhammad Faizal Zakaria menerusi Instagram pada awal pagi Ahad. Bagaimanapun kedua-dua mereka kini berada di Tanah Suci Makkah bagi menunaikan umrah sejak Khamis lalu melahirkan rasa terkilan kerana tidak dapat … Read more

Pembantu Rumah Abby Abadi Buat Laporan Polis Dakwa Dianiayai

Pelakon, Abby Abadi meluahkan kekecewaannya terhadap bekas pembantu rumahnya yang dikenali sebagai Reena kerana memfitnahnya. Pengakuan di Instagram beserta sekeping gambar Reena  dimuatnaik kerana wanita itu telah menuduh Abby tidak membayar gajinya. Lebih teruk ‘menjual’ nama pelakon itu demi kepentingan peribadinya. Menurut Abby, kerana kasihan dengan cerita Reena (tidak dibayar gaji oleh majikan lama), dia … Read more

Anak sakit pun nak seronok, sibuk nak kurus – Netizen kecam Abby Abadi

PELAKON Abby Abadi kesal apabila segelintir netizen berasa kurang senang terhadap beberapa posting di laman sosialnya yang seolah-olah menggambarkan dia tidak berada dalam keadaan sedih. Menurut Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 42, meskipun dia diuji dengan keadaan bayinya yang lahir pra matang dan kritikal, namun tidak bermakna dia perlu meratap kesedihan itu sepanjang masa. “Ada orang … Read more

Anak Abby Abadi kritikal, 90 peratus bergantung pada mesin pernafasan

PELAKON Abby Abadi berkongsi perkembangan anaknya yang dilahirkan pra matang, Muhammad Danial Firman Faizal kini berada dalam keadaan kritikal. Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 42, berkata, bayi lelaki yang berusia 11 hari itu hanya bergantung pada mesin untuk bernafas. “Pendarahan, paru-paru tak kuat dan yang terbaru baby Danial sudah 90 peratus bergantung pada mesin untuk bernafas. “Maksimum sudah penggunaan mesin untuk … Read more

Abby Abadi dibenarkan pulang, suami kongsi nama penuh ‘Baby D’

SUAMI kepada pelakon Abby Abadi, Faizal Zakaria meluahkan rasa syukur dengan kesihatan bayi mereka yang diberi nama Muhammad Danial Firman Faizal yang semakin positif. Malah, Faizal Zakaria atau lebih dikenali sebagai Jaiezzany, 45, turut berkongsi perkembangan terbaharu bahawa pendarahan pada paru-paru bayi yang dilahirkan tidak cukup bulan itu sudah pulih. “Pagi tadi (Khamis) abah dan mama … Read more

Memey Suhaiza Jadi Ibu Susuan Buat Bayi Pra-Matang Abby Abadi

ua hari lalu, pelakon Abby Abadi telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki pramatang yang digelar sebagai Baby D seberat 540 gram. Dilahirkan pada usia kandungan mencecah 24 minggu, zuriat hasil perkahwinan Abby bersama suami yang dikenali sebagai Faizal Zakaria pastinya memerlukan penjagaan rapi, termasuk keperluan susu ibu secukupnya. Lalu, Memey Suhaiza cuba meringankan beban Abby … Read more

Abby Abadi selamat lahir bayi lelaki pramatang, berat hanya 535 gram

SELEPAS melalui pelbagai dugaan dalam tempoh kehamilan, pelakon Abby Abadi akhirnya selamat melahirkan bayi lelaki kira-kira pukul 10.45 pagi Jumaat di Hospital Sungai Buloh, Selangor secara pembedahan. Suaminya, Faizal Zakaria atau lebih dikenali sebagai Jaiezzany, 45, memberitahu isteri dan bayi yang dilahirkan seberat 535 gram itu berada dalam keadaan sihat. “Alhamdulillah, kedua-dua mereka selamat. “Tetapi bayi … Read more

Ditahan Wad Akibat Darah Tinggi, Abby Isi Masa Video Call Dengan Anak2

Pelakon Abby Abadi mengejutkan ramai apabila dia ditahan di hospital akibat tekanan darah yang terlampau tinggi semalam. Malah, ketika ini bintang drama bersiri Gerak Khas itu sedang hamil enam bulan. Kerana terlalu rindu akan anak-anak dan suami, Abby melakukan ‘video call’ bersama. “Sayang Manja Mama. Payah nk video call dgn dorang.. tak diam! Hehe… Kak Baby … Read more

Harap Maaf