Isu Bantuan Khusus Artis, Black Mahu Saman Paksu?

Beberapa hari lepas, kecoh di media sosial apabila isu ‘bantuan khusus artis’ dimainkan yang dikatakan bermula dari kenyataan Black Hanifah. Walau bagaimanapun menurut Black, kenyataannya itu sebenarnya bukan untuk dirinya tetapi bantuan buat anak-anak seni yang terkesan dengan PKP semasa penularan wabak COVID-19. Rentetan daripada isu itu, beberapa netizen telah meluahkan rasa tidak puas hati … Read more

“Matilah nakk” – Suami Kantoi Bawak Perempuan Lain Naik Motor

Zaman sekarang ni bukan senang nak ada hubvngan svlit sorok-sorok tau. So, kalau korang ada niat nak cvrang dengan pasangan korang tu, baik batalkan je lah… Macam baru-baru ni, menurut Siam Variety, satu saman trafik telah dihantar ke rumah seorang lelaki bersama gambar sebagai bukti dia melakukan kes@lahan jalan rayanya itu. Nak dijadikan cerita, masa surat saman tu … Read more

Menang Besar Di Oscars Tapi Ciplak Karya Tamil – Filem Parasite

“Saya tengok filem Parasite dan saya rasa mereka mencuri idea asal itu dari Minsara Kanna.” Demikian kata penerbit filem Tamil PL Thennapan yang mendakwa plot filem Parasite yang menerima anugerah Oscar saling tak tumpah dengan karya asalnya, Minsara Kanna. Berkata dalam temu bual bersama India Today, filem tahun 1999 itu berkisar mengenai lelaki kaya menyusup … Read more

Gambar jadi bahan ejekan bubble tea, Ibu Haneesya Hanee lapor polis

PELAKON Haneesya Hanee menuntut beberapa individu membuat permohonan maaf secara terbuka kerana kenyataan dan komen menghina warna kulitnya. Haneesya atau nama sebenarnya, Sharifah Haneesya Sayed Sahlan, 19, berkata, ibunya sudah membuat laporan polis dan merancang untuk mengambil tindakan undang-undang sekiranya permohonan maaf tidak dibuat dalam tempoh dua minggu. “Haneesya dah penat bercakap jadi biar ibu saja … Read more

Harap Maaf