Tak DiJemput Kerana Makanan “Non-HaIaI” 𝗧𝗶𝗻𝗱𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗝𝗶𝗿𝗮𝗻 𝗜𝗻𝗶 𝗕𝗲𝗹𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗞𝗙𝗖 Sebagai Ganti DiPuji Netizen

DIBERIKAN jiran yang baik juga satu rezeki kerana anda akan hidup dalam satu kawasan kejiranan yang harmoni dan pastinya rasa selamat disebabkan selalu mengambil berat antara satu sama lain.

Untuk 𝗕erita 𝗛ıʙuʀᴀᴎ 𝗦emasa Dalam Dan Juga Luar Negara. Klik 👉🏻 sini 👈🏻

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @eikinhanipah telah berkngsi sebuah video menunjukkan saIah seorang jirannya yang berbngsa cina sedang menyambut majlis hari jadi anaknya di kawasan perumahannya.

Menerusi video terbbit, wanita tersebut mengatakan dia tak dijemput ke majlis itu kerana hidangan yang dihidang tak haIaI dan dia memahami perkara tersebut. Apa yang mengejutkan adalah jirannya telah memesan makanan di KFC untuk dia sekeluarga nikmati di rumah.

Perkongsian tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata Netizen berasa terharu dengan tndakan jiran wanita terbbit yang membelikan mereka sekeluarga makanan halal kerana tak dapat menjemput ke majlis tersebut.

Malah, para Netizen juga mengatakan bahawa ini menunjukkan semangat perpaduan dan keharmonian dalam masyarakat di Malaysia. Tidak hanya itu, Netizen juga memuji dengan tndakan dan sikap toleransi mereka dalam hidup berjiran.

Apa Pendapat Anda..? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih..!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Jalan Kami Network

sumber : vocket

PERHATIAN : Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.
Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Harap Maaf