tarian2 Borneo, v1deo TikT0k Bella Dit0nt0n 3 juta ‘viewers’

Pest4 Keamat4n dan Hari Gawai yang baru sahaja di sambut di Sabah serta Sarawak sememangnya sal4h satu peraya4n yang mencur1 perhat1an ramai.

Walaupun tidak semua masyarakat Malaysia meny4mbutnya, namun bud4ya yang disajikan masyarakat Borneo kepada Malaysia pasti membuatkan kita bangga akan keun1kan yang ada di Tanah Air ini.

Tarian2 Borneo

Oleh itu, selebriti yang berasal dari Sabah iaitu Bella Astillah telah berk0ngsi beberapa tar1an tradis1onal masyarakat-masyarakat di Sabah di aplik4si TikT0k.

Tiga hari 3 juta t0ntonan

Dalam v1deo tersebut, dapat dil1hat Bella mengk0mpilasikan beberapa tar1an bud4ya masyarakat disana dan ny4ta menar1k perhat1an ramai.

Cuma dalam masa tiga hari sahaja v1deo berkenaan telah dit0nton lebih daripada 3 juta v1ewers dengan r4tusan ribu t4nda suka.

Bella buat cont3nt macam ni lagi ramai yang tengok

Sehubvngan dengan  perk0ngsian v1deo berkenaan, rat4-rat4 warg4net telah men1nggalkan k0men dengan memuj1 usaha Bella dalam mempromosikan budaya masyarakat Borneo.

Lengg0k tar1annya juga sangat lembut dan membu4tkan ramai yang tertar1k melihat budaya tar1an k4um-k4um di Negeri di Bawah Bayu itu.

Seronok tengok Bella menari tradisi

Lembut je Bella menari

Bella nampak cantik pakai baju tu

Buat macam ni baru nampak banyak tarian

Sumber: ohmymedia

Harap Maaf