TERKINI : Nur Fazura Menang Pembelaan

MAHKMAH  Rayuan pada Selasa mengesahkan keputusan Mhkamah Tinggi menolak s4man oleh pemilik Maydan Trading terhadap selebriti Fazura atau nama sebenar Nur Fazura Shariffudin dan Universal Music Sdn Bhd atas dkwaan meIanggar kontrak.

Panel tiga hakim terdiri daripada Datuk Hanipah Farikullah, Datuk Azizah Nawawi dan Datuk See Mee Chun menolak rayuan Narhamdan Abd Malek dan mengarahkan beliau membayar kos RM10,000 kepada Nur Fazura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fazura (@missfazura)

Ketika dihubungi, peguam Fakhrul Azman Abu Hassan, mewakili Nur Fazura, mengesahkan keputusan mhkamah tersebut dan berkata, mhkamah memutuskan bahawa tiada pelanggaran kontrak oleh anak guamnya dan Universal Music.

Narhamdan merayu terhadap keputusan Mhkamah Tinggi pada 18 Jun tahun lalu yang menolak s4mannya terhadap pelakon dan penyanyi itu serta Universal Music yang mengurus Nur Fazura.

Narhamdan, yang memiliki dan menjual produk kesihatan iaitu “candy” yang boleh dikunyah dikenali sebagai “Q Tab” untuk kesihatan rambut, kulit dan kuku memfailkan s4man pada 16 Disember 2017 dengan menamakan Nur Fazura, 38, dan Universal Music Sdn Bhd sebagai defendan pertama dan kedua.

Mengikut terma perjanjian, Nur Fazura sepatutnya memasarkan produk tersebut dalam tempoh enam bulan melalui media sosial, khususnya Instagram milik pelakon itu.

Dalam saman tersebut, Narhamdan mendkwa, selebriti itu melanggar kontrak pada penghujung September 2017 apabila Nur Fazura melancar dan memasarkan produk kesihatan dan kecantikan berasingan iaitu “TRUDOLLY “TruBeauty” ketika kontraknya masih berkuat kuasa.

Beliau mendkwa pelancaran produk itu mewujudkan persaingan untuk produk “Q Tab” manakala pemasaran produk itu telah diabaikan, menyebabkan beliau mengalami kerugian dari segi jualan.

Oleh itu, Narhamdan, antara lain, menuntut pembayaran balik RM156,000 daripada Nur Fazura dan Universal Music, ganti rugi RM141,755.61 kerana pelanggaran kontrak, faedah dan kos.

Fazura dalam penyataan pembelaan difailkan pada 29 Januari 2018 mendkwa beliau tidak pernah memasuki apa-apa perjanjian dengan perayu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fattah Amin (@fattahaminz)

Peguam Jefri Jaafar mewakili Narhamdan manakala Universal Music oleh Wilson Lim.

sumber : cari

Harap Maaf