TuIar Di Media SosiaI Wanita Ini DiLepaskan SeIepas 8 Hari Nikah

SETIAP pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti impikan perkahwinan yang dibina kekal hingga ke akhir hayat.

Namun, kita tak tahu apa akan terjadi di masa hadapan. Seperti wanita ini yang hanya sempat merasa perkahwinan selama 8 hari sahaja selepas dicera1kan suami.

TuIar kisahnya di media sosial, wanita dikenali sebagai Eka S Rufaidah itu berkata dia dan suaminya bernikah pada 6 Mac 2022 namun diceraikan pada 14 Mac.

Berkngsikan kisahnya di Twitter, Eka berkata dia berkenalan dengan suaminya itu melalui sesi taaruf selepas menerima CV melalui emel pada 26 Februari 2022.

Di pertemuan pertama, suaminya terus ajak nikah dan ketika itu lelaki berkenaan turut membawa kedua orang tuanya.

Bagaimanapun, selepas berkahwin dia baru mengatahui suaminya mender1ta, Obsessive CompuIsive Disorder (OCD). Menurut wanita itu lagi, pada awalnya dia tiada masaIah dengan OCD suaminya itu namun ianya semakin p4rah hari demi hari.

“Setiap peralatan di rumah perlu disteril dan dia juga tidak suka orang lain mengemas jika rumahnya dalam keadaan berselerak” katanya.

Lebih terok, wanita itu memberitahu dia pernah dim4rahi kerana tak mencuci beras dengan cara suaminya. Birang dengan keadaan itu, suaminya memintanya untuk membuang beras berkenaan ke tong sampah.

Hubungan mereka semakin p4rah apabila sehari sebelum dicera1kan wanita itu meletakkan bantal tidur di peha untuk meredakan sakit perut ak1bat senggugut.

Namun, suaminya secara tiba-tiba membentaknya serta mengatakan dia seorang isteri yang tak taat.

Keesokan harinya, Eka meminta untuk pulang ke rumah orang tuanya tanpa dihantar, namun akhirnya menerima mesej daripada suaminya yang mencera1kannya menerusi WhatsApp.

sumber : Gulapop

Harap Maaf