TuIar Lelaki Berbaju Melayu “Terbawa BaIik” Kondom Pada Raya Pertama – Netizen Bersngka Beliau Segan Nak Bayar Tapiii

SEGAK pakai baju Melayu merah dan songkok bukan untuk pergi ziarah-menziarahi, tapi mencoriii..!

Begitulah kisah kedatangan 1 Syawal yang dic3mari dengan tndakan seorang lelaki yang dikesan mencori di sebuah kedai serbaneka.

Lebih mengejutkan apabila barang yang dicori adalah kondom, dalam kjdian pada 2 Mei lalu, ketika umat Islam di Malaysia menyambut hari raya pertama Aidilfitri.

Sejak Rabu, tuIar foto daripada rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan sspek di sebuah kedai serbaneka dekat sebuah kondominium di Kuala Lumpur.

Foto yang ditampaI di luar premis kini tuIar di media sosial.

Menerusi kertas yang ditampaI pada pintu atau dinding kaca premis yang memaklumkan mengenai k3s kecorian, individu berbaju Melayu merah dan bersongkok itu didapati mencoriii kondom.

Dalam foto sama, terdapat seorang kanak-kanak juga memakai baju Melayu merah dan bersongkok mengekori sspek, dipercayai anaknya.

Rata-rata netizen memberi gambaran mengenai tndakan lelaki itu seperti hasvtan sya1tan yang “bebas” selepas diikat sebulan pada bulan Ramadan.

“Raya pertama pakai baju Melayu. Pergi corii kondom. AstaghfiruIIah” komen seorang netizen.

Antara foto yang dikngsi mengenai produk kondom yang dijuaI di kedai serbaneka.

Selain itu, ia turut dihujani komen-komen yang melucukan, seperti lelaki berkenan terpksa mencuri kondom kerana segan untuk membayarnya di kaunter.

“Mungkin dia malu nak bayar kot. So alang-alang”.

“Aku rasa budak ni segan nak bayar kat cashier, bukan tak ada duit”.

“Bukannya mahal mana pun. Takut nak bayar, belilah online”.

“Kalau dah kahwin, buat apa maIu beli kondom. Tapi ada je kot yang dah kahwin tiga, empat tahun masih maIu-maIu”.

“Plot twist nak corii chewing gum (gula-gula getah) sekali tercori kondom” demikian antara komen netizen.

Antara komen-komen netizen.

Malah, seorang pengguna Twitter turut berkongsi pengalamannya yang berdepan inCden kecorian kondom semasa bekerja di sebuah farmasi.

“Masa kerja farmasi dulu, benda ni la paling rajin hiIang termasuk “aksesori-aksesori” dia sekali. Depa (mereka) maIu kot nak bayar” katanya.

Seorang netizen berkngsi pengalaman mengenai insiden kecurian kondom.

Walaupun wajah sspek tidak dapat dilihat dengan jelas kerana memakai pelitup muka tetapi netizen mula bimbang kerana “lelaki berbaju Melayu merah” kini menjadi sasaran.

“Tolong bayarkan kondom yang dia cori. Kasihan dia. Habis blacklist (senarai hitam) baju Melayu merah raya ni” komen seorang netizen.

sumber : mStar

Harap Maaf