TuIar Pekerja Shell Tidur Sewaktu Bekerja – Pak Cik Shell TampiI Pertahankan Apa Sebenar Yang BerIaku

SEBELUM ini tuIar satu rakaman video yang dirakam oleh pelanggan saIah sebuah stesen minyak Shell cuba mengejotkan pekerjanya yang tertidor semasa bertugas “shift malam” sekitar jam 3.50 pagi.

Baru-baru ini Pak Cik Shell telah tampil membuat penjelasan menerusi satu hantaran Instagram. Beliau meminta m4af terlebih dahulu kerana pelanggannya terpksa menunggu pada waktu itu.

Menurut Pak Cik Shell, pekerja itu dipercayai keIetihan selepas membantu ibunya meniaga di pasar pada awal pagi. Ekoran video yang tuIar itu, pekerja itu telah dihantar untuk buat pmriksaan ksihatan dan majikannya telah memberikan cuti seketika untuk dia berehat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shairan Huzani (@pakcikshell)

Perkngsian video itu telah menerima maklum balas p0sitif dan pujian daripada netizen yang mana merasakan pekerja itu beruntung kerana mendapat majikan yang sangat bertanggungjawab dan memahami ctuasi sebenar pekerja.

Tambah netizen lagi mereka memuji pekerja itu kerana sanggup melakukan lebih daripada satu pekerjaan bagi menampung perbelanjaan keluarganya. Orang ramai juga mendoakan agar pekerja tersebut kembali pulih dan dapat terus berkhidmat dengan baik.

Warganet juga memesan agar orang ramai perlu “berfikir panjang” terlebih dahulu sebelum menuIarkan satu-satu video ke media sosial. Bak kata Pak Cik Shell :

“Kami beroperasi oleh sekumpulan warga Malaysia yang kuat bekerja, untuk warga Malaysia yang lain. Itulah hakikat kehidupan yang kita tak nampak”.

sumber : vocket

Harap Maaf