(Video) Detik-Detik Bayi Tercampak Dari Pelukan Ibu Selepas Dirempuvh Kerbau

Seekor kerbau dilaporkan telah ditemb4k mat1 oleh pegawai polis China selepas berjaya meloloskan diri ketika dalam perjalanan untuk dibawa ke pusat penyembel1han.

Rakaman yang mendeb4rkan itu memaparkan seekor kerbau yang kelihatan sedang ketakutan, telah meny0ndol seorang ibu dan bayinya kerana terdes4k untuk mencari jalan keluar.

Wanita bersama bayinya itu telah diselamatkan oleh dua orang anggota keluarganya yang bergegas ke luar selepas menyedari situasi cem4s itu untuk mengh4lau kerbau berkenaan.

Wanita yang berusia dalam lingkungan 30-an itu walau bagaimanapun dilaporkan hanya mengalami keceder4an ringan manakala anaknya tidak mengalami sebarang keceder4an, lapor polis tempatan.

Kejadian tersebut berjaya dirakamkan oleh sebuah kamera litar tertutup yang terletak di kawasan luar rumah keluarga berkenaan di bandar Heyuan, daerah Guangdong, selatan China pada 19 April.

Wanita yang ketakutan itu dapat dilihat cuba untuk berpatah balik ke belakang ketika menyedari kerbau yang didakwa melar1kan diri itu sedang menuju ke arahnya.

Dia cuba untuk mengelak haiwan tersebut, namun kerbau itu telah mengepungnya, menyon0dol dan mel4mbungnya ke udara seterusnya terc4mpak ke arah dinding.

Wanita tersebut secara tidak sengaja menj4tuhkan bayi berkenaan, sebelum kedua-dua mereka berjaya dibawa ke tempat selamat oleh dua orang ahli keluarganya yang berada di rumah pada ketika itu.

Wanita yang sedang dalam ket4kutan itu cuba untuk mengh4lau haiwan tersebut dengan menggunakan kakinya sebelum ahli keluarganya yang lain berjaya mengus1r haiwan berkenaan.

Polis tempatan menyatakan bahawa kerbau itu dalam perjalanan ke pusat penyembel1han sebelum berjaya melar1kan diri daripada pemiliknya.

“Kami segera bergegas ke tempat kejad1an dan menemb4k kerbau itu selepas mendapat kebenaran daripada biro keselamatan awam,” kata seorang pegawai kepada media.

Wanita tersebut dilaporkan hanya mengalami keceder4an pada tisu lembut sementara anaknya yang masih bayi itu tidak ceder4, menurut polis.

 

Sumber: Siakap Keli

Harap Maaf