WaIaupun DiTawarkan RM1.2 Bilion Johnny Depp Tetap ToIak Tawaran BerIakon Prates Of The Caribbean

KETIKA ini sedang berIangsungnya sesi perbicaraan antara Johnny Depp dan bekas isterinya, Amber Heard. Johnny bertndak untuk meny4man Amber sebanyak USD50 juta (~RM215.42 juta) untuk satu tudohan f1tnah dalam satu temu bual dengan Washington Post pada 2018.

Walaupun Amber tak menyebut nama Depp tetapi kisah yang dikngsikan itu telah memberi kesan kepada Johnny. Beliau berkata kenyataan yang dibuat telah memosnahkan karier, kehidupan harian serta reputasinya.

Populariti Johnny Depp memuncak ketika beliau memegang watak Jack Sparrow dalam siri terbitan Disney, Pirates Of The Caribbean (POTC) yang dipegangnya sejak tahun 2003, termasuk filem ke-6 yang masih dalam fasa perbincangan.

Tetapi disbbkan tudohan terhadap Johnny oleh Amber, Disney diIaporkan membuat keputusan untuk menggugorkan nama Johnny daripada franchise POTC supaya tak menjejaskan reputasi syarikat tersebut. Depp juga telah digugorkan daripada siri Fantastic Beast dengan alasan yang serupa.

Dalam kenyataan pada Rabu di Mhkamah, beliau dikatakan akan menoIak sebarang tawaran baharu daripada Disney untuk kembali membintangi Pirates of the Caribbean 6. Kenyataan itu dibuat ketika sesi soaI baIas dengan peguam Amber, Ben Rottenborn.

“Faktanya di sini adalah Encik Depp, sekiranya Disney kembali dengan tawaran USD300 juta (RM1.2 Bilion) dan sejuta alpaka, tiada satu pun perkara dapat mengubah fikiran anda daripada kembali bekerjasama dengan Disney untuk filem Prates of the Caribbean. Benar..?” tanya Ben Rottenborn.

“Itu adalah benar, Encik Rottenborn” jawab Johnny ringkas.

Dengan ini, secara rasmi Johnny Depp tak akan lagi meneruskan watak beliau sebagai Jack Sparrow dalam mana-mana siri POTC walaupun sebagai cameo. Perbcaraan k3s ini masih lagi berIangsung dan banyak lagi perkara bakal diddahkan oleh Johnny antaranya tentang bagaimana dirinya menjadi mngsa kegnasan rumah tangga di tangan Amber Heard.

P/S: Johnny Depp turut mengaku beliau tak pernah menonton filemnya sendiri tetapi tahu penerimaan orang ramai adalah baik untuk lakonannya. “Saya tak menontonnya. Tetapi saya percaya filem tersebut mendapat sambutan baik dan mereka (Disney) mahu saya teruskannya dan saya bersetuju dengan tawaran tersebut” terangnya.

sumber : vocket

Harap Maaf