“Wake Up Malaysia..!” – Lana Nordin Dedah Situasi Di Florida

PELAKON, Lana Nordin tampil membuat penddahan mengenai kadar k3s cvd di Florida selain tiada pksaan untuk rakyatnya mengambil vksin.

Tiada Peningkatan K3s cvd-19 Walaupun Tiada SOP

Lana yang turut memetik akaun Instagram pelakon jelita, Rita Rudaini memberitahu tiada peningkatan k3s cvd-19 berlaku walaupun tiada kawalan prosedur standard operasi (SOP) ditetapkan.

“This is the truth…Haa @ritrud727.. kan kami dah cakap sini tak orang nak pksa hampa nak pakai ka ambik ka, takde pun k3s cvd-19 melambung sampai 6k sehari walaupun takde SOP langsung.”- tulis Lana

Keadaan HospitaI Yang Tidak Sesak

Pelakon yang popular dengan drama Aku Yang Kau Gelar Isteri ini turut menceritakan bahawa keadaan di hospital juga tidak sesak dengan k3s cvd-19 kononnya kerana jumlah pengambilan vksin yang rendah.

“Orang tak hairan pun pasal benda ni. Takde pulak hospital penuh pasal k3s cvd-19..? Sebab apa..?? Sebab orang tak nak cucuk.. Pasal tu k3s sangat-sangat rendah kadang-kadang death rate dalam sehari takde langsung..!”- tambah Lana

via WWSBJelas Lana, keadaan cvd-19 di sana tidak terlalu teruk sehingga pesakit perlu dimasukkan ke hospital dan menggunakan bantuan oksigen

“Takde la sampai masuk hospital pakai gas oksigen walaupun dah cucuk 2 dose cakap ni stage 1 and stage 2 je..masih hidup dalam indenial. walaupun itu sebenarnya stage 3 dah..

Wake up Malaysia! Stop fear-mongering. #nodiscr1mination #stopfearm0ngering”- katanya

Terdahulu, Lana pernah berkongsi mengenai tatacara pengambilan vksin yang terdapat dalam sebuah pasaraya di luar negara berikutan terdapat lambakan vksin di sana. Dia turut menceritakan bahawa cara mendapatkan vksin di luar negara tidak perlu proses mendaftar dan menunggu tarikh berikutan ramai yang enggan mengambil vksin.

sumber : MuraiMY

Harap Maaf