Walker Foodpanda Terkedu Rupanya Kena ‘Prank Order’ Sejauh 3KM

SETIAP hari, pasti ada pelbagai cerita mengenai kes pen1puan atau lebih mudah orang kita panggil sebagai ‘sc4m’. Ada yang dit1pu melaIui panggilan kononnya daripada pegawai ‘bank’, ada daripada mahk4mah dan banyak lagi.

Tidak kurang juga, k3s ‘sc4m’ ini hampir sama dengan ‘pr4nk order’ yang selalu dihadap1 penghantar makanan (rider). Begitulah yang diaIami oleh seorang rider Foodpanda ini apabila dia menerima ‘pr4nk order’ daripada pelanggan.

Lebih menyed1hkan, rider ini bukanlah manusia ‘normal’ macam kita tapi insan ‘istimewa’. Sudahlah penat mengayuh basikal di bawah panas terik, sekali dapat tahu dia dit1pu rupanya.

Mari ikuti kisah benar yang dikongsikan di laman Facebook Stesen Minyak SHELL Jalan Sulaman di bawah ini.

Kisah rider Foodpanda kena sc4m


Kes1an adik rider Foodpanda tadi mengayuh basikal lebih kurang 3 km untuk menghantar makanan bernilai RM80 yang dipesan kononnya pelanggan tu menunggu di Shell Sulaman rupanya kena sc4m.

Adik ni istimewa sikit, t1dak boleh bertutur seperti orang biasa. Nasib baik ada kawan dia bantu. Dia mencari-cari nama pelanggan Mira. Tapi kami bagitau mana ada Mira sini.

Kami tanya pula sudah call pelanggan tu? Kawan adik tu cakap sudah dan bila ditanya melalui WhatsApp, pelanggan tu cakap dia bingung dan tidak tahu siapa guna HP dia, cuma rider tu ha1ran dan mar4hlah kenapa dia called tadi pelanggan tu tidak cakap awal-awal yang dia tersaIah order malah disuruh hantar ke Shell?

Setelah tahu pelanggan sc4mmer tu lepas tangan saja, kami bantulah membeli makanan tu cuma kami berharaplah pada sc4mmer tu supaya tidak menguIangi lagi perbuatan sedemikian.

Bayangkan kalau tidak ada yang mahu bayarkan, adik ni terpaksa tanggvng melainkan Foodpanda boleh bagi gant1 rug1.

Time-time Iockdown ni ramai yang tengah svsah dan berhempas-puIas untuk mencari rezeki. Adik ni motosikal pun tidak ada hanya menghantar makanan memakai basikal saja. Jadi janganlah membeb4nkan lagi orang yang tengah svsah.

Kami mendoakan agar adik rider dan kawannya supaya t1dak patah semangat dan teruskan berjvang dem1 keluarga dan orang yang tersayang !

sumber : SiakapKeli

Harap Maaf